Londra afirmă că doreşte un acord cu Statele Unite, nu o ripostă imediat / Tarifele impuse Marii Britanii de SUA sunt cele mai mici, de doar 10%

Marea Britanie intenţionează în continuare să ajungă la un acord cu Statele Unite pentru a „atenua” impactul tarifelor impuse de Donald Trump şi nu intenţionează să riposteze imediat, a anunţat miercuri ministrul britanic al Comerţului, Jonathan Reynolds, potrivit AFP, citată de News.ro.

„Întrucât SUA este aliatul nostru cel mai apropiat, abordarea noastră este să ne păstrăm calmul şi să ne angajăm să ajungem la acest acord care sperăm că va atenua impactul a ceea ce a fost anunţat astăzi”, a declarat el.

Londra a fost relativ cruţată de Donald Trump, cu tarife de 10%, cel mai scăzut nivel anunţat, mai ales în comparaţie cu China (34%) sau Uniunea Europeană (20%).

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

De câteva săptămâni, Marea Britanie negociază un acord economic cu Statele Unite, al cărui conţinut este încă neclar.

Ideea unor astfel de negocieri, posibile datorită Brexitului, datează de la vizita la Washington, la sfârşitul lunii februarie, a premierului laburist Keir Starmer, în timpul căreia Donald Trump a vorbit despre un acord „în care tarifele nu ar fi necesare”.

Cei doi lideri au avut relaţii cordiale de când americanul a revenit la putere, iar guvernul britanic a avut întotdeauna grijă să îl menajeze în comentariile sale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Statele Unite, cu care balanţa comercială este „aproape echilibrată”, este al doilea mare partener comercial al Londrei, cu mult în urma Uniunii Europene.

În ciuda dimensiunii lor limitate, tarifele vor fi totuşi dureroase pentru Marea Britanie, care va fi în orice caz afectată indirect de taxele aplicate altor ţări.

Într-o declaraţie, grupul de lobby pentru industria prelucrătoare Make UK a condamnat anunţul ca fiind „devastator”, care va „distruge decenii de lanţuri de aprovizionare integrate care leagă Marea Britanie de Statele Unite prin intermediul altor parteneri comerciali”.

„Anunţurile de astăzi sunt profund îngrijorătoare pentru mediul de afaceri”, a reacţionat CBI, principala organizaţie patronală din Marea Britanie.

„Avem la dispoziţie o serie de instrumente şi nu vom ezita să acţionăm”, a declarat ministrul Jonathan Reynolds, dorind să continue dialogul cu întreprinderile privind „evaluarea de către acestea a impactului” eventualelor măsuri pe care ţara le-ar putea lua.

Pentru a ajunge la un acord cu Washingtonul, Londra, a cărei economie stagnează, ar putea renunţa la taxa pe serviciile digitale, care îi aduce 800 de milioane de lire sterline pe an.

O astfel de concesie, niciodată negată de guvern, i-ar încânta pe marii patroni americani din domeniul tehnologiei, care au devenit aliaţi apropiaţi ai lui Donald Trump.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.