Lucrările de construcţii au crescut în UE au crescut la început de an. Cele mai importante majorări s-au înregistrat în Polonia, Germania, România

santier, constructii Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucrările de construcţii au crescut în Uniunea Europeană în luna ianuarie, iar România se numără printre ţările membre cu cel mai important avans, atât de la o lună la alta cât şi în ritm anual, arată datele publicate, marţi, de Eurostat și citate de Agerpres

Conform acestor date, lucrările de construcţii au crescut cu 3,9% în UE şi în zona euro de la o lună la alta. În rândul statelor membre UE, cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Polonia (19%), Germania (10,1%) şi România (8,3%). În cazul României, creşterea din în luna ianuarie vine după o scădere de 0,2% înregistrată în luna decembrie.

În ritm anual, luna ianuarie 2022, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 4,1% în zona euro şi cu 4,8% în Uniunea Europeană. Şi în acest acest caz, România este printre ţările unde lucrările de construcţii au înregistrat o creştere puternică în ritm anual, cu un avans de 13,2%, o creştere mai mare în UE fiind înregistrată doar în Polonia (18,4%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2022, ca serie brută, cu 12,9% faţă de luna ianuarie 2021. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 9,4%.

Pe de altă parte, datele INS relevă că, în ianuarie 2022 comparativ cu decembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 62%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *