Lucrările de construcţii au înregistrat în iunie un avans de 0,6% în UE. Cele mai semnificative creșteri au fost în Slovenia, Polonia şi România

santier, constructii Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucrările de construcţii au înregistrat în iunie un avans de 0,1% în zona euro şi de 0,6% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2021, cele mai semnificative creşteri fiind în Slovenia, Polonia şi România, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia (27,2%), Polonia şi România (ambele cu 5,9%) şi Ţările de Jos (4,7%), cel mai semnificativ declin fiind în Spania (minus 10,4%), Ungaria (minus 8,1%) şi Austria (minus 6,8%).

Lucrările de construcţii au înregistrat în iunie un declin de 1,3% în zona euro şi de 1,2% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, după ce în mai fusese raportată o scădere de 0,3% în zona euro şi o creştere 0,1% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia (1,7%), Ţările de Jos (1%) şi Finlanda (0,2%), cel mai semnificativ declin fiind în Ungaria (minus 5,2%), Slovacia (minus 5%) şi Austria (minus 4,8%).

Potrivit Eurostat, în România lucrările de construcţii au înregistrat o scădere lunară de 0,1% în iunie, după o creştere de 5,6% în mai.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. S-a prins Europa de falsurile mafiei constructorilor romani. Pana si dl Marmureanu spune ca la un cutremur se vor prabusi mai multe constructii noi decat vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *