Lufthansa și easyJet au câștigat în instanță preluarea transportatorului falimentar Air Berlin

Lufthansa Boeing 747-830

Compania aeriană germană Lufthansa și britanicii de la easyJet au câștigat miercuri în cea de-a doua instanță de top din Europa procesul pentru achizițiile de active ale transportatorului german Air Berlin intrat în faliment în urmă cu patru ani.

Lufthansa a primit undă verde de la Comisia Europeană în 2017 pentru a cumpăra filiala Air Berlin în schimbul renunțării la unele sloturi pe aeroportul din Dusseldorf.

Într-o altă înțelegere, EasyJet obținuse tot în 2017 o autorizație necondiționată de la organismul de concurență al UE pentru un acord de 40 de milioane de euro, care a includea câteva dintre operațiunile Air Berlin pe aeroportul Tegel, închirieri pentru până la 25 de avioane A320 și aproximativ 1.000 din aeronavele Air Berlin piloți și echipaj de cabină.

Potrivit Reuters, rivalul polonez LOT a contestat ulterior deciziile executivului UE la Curtea Generală din Luxemburg.

“Tribunalul respinge acțiunile lui Polskie Linie Lotnicze „LOT” împotriva deciziilor Comisiei care autorizează fuziunile privind achiziționarea de către easyJet și, respectiv, Lufthansa, a anumitor active ale grupului Air Berlin”, au arătat judecătorii.

LOT poate face apel la Curtea de Justiție a UE (CJUE) pe probleme de drept.

Wikipedia, Konstantin von Wedelstaedt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *