Lufthansa suspendă zborurile către Amman, Beirut, Erbil și Tel Aviv, ca urmare a violențelor din Orientul Mijlociu

lufthansa Foto: Lufthansa, Facebook

Grupul aerian german Lufthansa a anunțat duminică că suspendă zborurile către Amman, Erbil și Tel Aviv până marți și zborurile către Beirut și Teheran cel puțin până joi, ca urmare a ultimelor violențe din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Grupul, din care fac parte transportatorul aerian german, precum și companiile aeriene elvețiană și austriacă, a precizat într-un comunicat că evaluează în permanență situația de securitate din Orientul Mijlociu și că se află în strânsă legătură cu autoritățile.

Compania anunțase deja vineri că suspendă zborurile spre și dinspre Teheran până la 18 aprilie și că nu va folosi spațiul aerian iranian în această perioadă.

Iranul a lansat sâmbătă seara un atac cu drone împotriva Israelului „de pe teritoriul său”, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-o intervenție televizată. Este vorba de primul atac direct efectuat de Iran asupra Israelului. Până acum, Teheranul a preferat să acționeze prin intermediul proxy-urilor pe care le controlează în Orientul Mijlociu. Urmăriți evoluția situației, pe G4Media.ro.

 

Foto: Lufthansa, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *