Magnatul echipamentelor de securitate, Tiberiu Urdăreanu, câștigă contracte pe bandă rulantă. Ultimul succes – la noul Aeroport Internațional din Brașov

Tiberiu Urdăreanu Sursa foto: UTI

Compania UTI Construction and Facility Management, din grupul UTI controlat de milionarul Tiberiu Urdăreanu, conduce o asociere care a depus singura ofertă pentru livrarea serviciilor de navigaţie aeriană la noul Aeroport Internațional din Brașov, controlat de Consiliul Județean Brașov, potrivit Rador.

UTI va implementa soluţia de turn de control virtual, precum și echipamentele de comunicaţie, navigaţie, supraveghere şi meteo în cadrul Aeroportului. Valoarea totală estimată a acestei achiziţii depășește suma de 60 de milioane de lei.

UTI Construction and Facility Management furnizează servicii pentru cele mai mari aeroporturi din România, toate controlate de statul român – fie prin autoritățile centrale, fie prin cele locale. Un comunicat al companiei din iulie arată că firma lui Urdăreanu instalează echipamente de scanare a bagajelor în aerogări din țara noastră în valoare de peste 11 milioane de euro. E vorba despre contracte câștigate pentru aeroporturile Otopeni, Băneasa, Cluj și Iași.

Tiberiu Urdăreanu a fost definitiv în august 2020 la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită în dosarul fostului primar al Iașului, Gheorghe Nechita. Instanța a decis și confiscarea sumei de 1.210.632 lei de la Urdăreanu. Nechita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita a fost acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

Tiberiu Urdăreanu este fiul generalului Tiberiu S. Urdăreanu, fost șef al Comandamentului de Tancuri și Auto în vremea comunismului.

Context. În această perioadă sunt în desfășurare procedurile de achiziție a serviciilor de navigație aeriană pentru Aeroportul Internațional Brașov, pe două componente distincte: proiectarea procedurilor de zbor instrumentale și a spațiului aerian, respectiv realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice.

Pentru procedurile de zbor instrumentale și spațiul aerian, la termenul de depunere a ofertelor stabilit în data de 27 septembrie a existat o singură firmă ofertantă, Regional Air Suport, iar în prezent, documentația este în etapa de evaluare tehnică. Valoarea totală estimată a acestei achiziţii este de aproape 1,3 milioane de lei.

Sursa foto: UTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *