Marcel Ciolacu aruncă vina insolvenței Euroins pe Consiliul Concurenței. „Unde a fost Consiliul Concurenței când a văzut că cineva ocupa 80% din piață”

Redacția mart. 22, 2023 2 comentarii
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a aruncat, miercuri, la Europa FM, vina insolvenței Euroins pe Consiliul Concurenței afirmând „Unde a fost Consiliul Concurenței când a văzut că cineva ocupă 80% din piață având un preț redus?”.

Această reacție a venit după afirmația că Consiliul Concurențeide avizează proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţurilor, singura recomandare fiind să existe o limitare şi la costul reparaţiilor.

Marcel Ciolacu l-a criticat pe președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, spunând că „dacă-i așa deșept președintele Consiliului Concurenței de ce nu vine să conducă România”.

„Dacă-i așa deșept președintele Consiliului Concurenței de ce nu vine să conducă România. Domnul Chirițoiu are tupeul să mai vină să își dea cu părerea? E o instituție anchilozată. Cum e posibil și pentru ASF și Consiliul Concurenței să ai 4 falimente și după al 4-lea faliment să faci aceleași greșeli și să nu ai nimic pregătit să intervii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Aceasta a mai declarat că „măcar ASF a avut bunul simț să vină în Parlament și să dea explicații”.

„Unde a fost Consiliul Concurenței când a văzut că cineva ocupă 80% din piață având un preț redus? Apoi a făcut prețul pieței. Nu existe așa ceva”, a mai declarat Ciolacu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat pentru Agerpres este bine că se plafonează nu numai preţul la poliţa RCA, ci şi elementele de cost care duc la acel preţ, dar că ar trebui să existe o limitare şi la costul reparaţiilor.

„O să dăm avizul în această după-amiază şi vom spune în esenţă ceea ce am şi declarat public până acum: că suntem de acord în principiu cu plafonarea, că se justifică, dat fiind şocul ăsta în piaţă cu o companie cu 30% cotă de piaţă, deci aproape unul din trei şoferi va trebui să schimbe compania la care are poliţa de asigurare. Şi atunci are sens să venim cu o măsură de plafonare pe câteva luni”, a spus Chiriţoiu.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *