Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către un patriotism economic în următorul program de guvernare/ Am un dialog și cu premierul Nicolae Ciucă în ceea ce privește această abordare

G4Media mart. 26, 2023 3 comentarii
Marcel Ciolacu

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară la România TV că după rotație va exista un program de guvernare adaptat pe programul coaliției, dar că ar vrea „o tendință mai mare către un patriotism economic”, aspect despre care a discutat și cu actualul premier Nicolae Ciucă.

„Va fi un program de guvernare adaptat pe programul coaliției. Vom veni fiecare cu anumite propuneri în coaliție, sper să vină din toate părțile, să nu mai picăm în plasa în care se critică propunerile PSD (…) Aș vrea o tendință mai mare către un patriotism economic și am un dialog cu premierul Ciucă în ceea ce privește această abordare”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Avem o balanță comercială defavorabilă. În zona produselor alimentare, unde eu consider că vom veni cu o schemă de lucru și de ajutor, avem un deficit de aproape 4 miliarde de euro”, a mai declarat șeful PSD.

Șeful PSD mai spune că „de peste 20 de ani tot spunem că depășim recorduri la producție, și am ajuns după 20 de ani să importăm de 4 miliarde, avem o balanță negativă, trebuie să intervină statul cu un program coerent. Sunt mai multe paliere pe care le abordăm, vom veni cu scheme de ajutor pe această zonă”.

De asemenea, Ciolacu a mai spus că „cea mai mare problemă a românilor sunt prețurile la produsele alimentare și de bază. Avem obligația să stabilizăm aceste prețuri. Am promis că până la sfârșitul anului trebuie să avem o inflație cu o singură cifră, trebuie să venim cu un suport de reducere a inflației”.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

  1. Patriotism : Considerand ca salariul e deja ajustat capabilitatilor cognitive + sanselor existentialiste, n-ar trebui sa existe ‘Special’ in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *