Marcel Ciolacu: De 30 de ani vin miniștri de Finanțe și premieri și spun că fac digitalizare. Eu m-am săturat, nu pot să ridic din umeri

Marcel Ciolacu ședință de Guvern Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că Guvernul are disponibilitate să modifice măsuri, atunci când există neconcordanțe tehnice, dar că nu se pot anula măsuri întregi, deoarece digitalizarea României este necesară. „De 30 de ani vin miniștri de Finanțe și premieri și spun că fac digitalizare. Eu m-am săturat, nu pot să ridic din umeri”, a spus el.

„După 30 de ani de incapacitate a unui stat să facă ordine și să facă digitalizarea de la ANAF, sunt lucruri care deranjează. Dar ați văzut disponibilitatea mea și a colegilor mei să facem modificările întotdeauna după ce facem discuțiile. Sunt niște discuții înainte promovării ordonanțelor, intră în transparență, sunt discuții cu cei interesați. Pe urmă, când se pune în aplicare, avem problemele tehnice, neconcordanțele tehnice. În urma acestor discuții, am venit cu modificările repsective. Nu poți să anulezi absolut tot, fiindcă este un pas absolut imens. Suntem în faza în care se reglează absolut toate aceste lucruri. Eu m-am săturat. De 30 și de ani vin miniștri de Finanțe, vin premieri și spun că fac digitalizare. Eu nu pot să ridic din umeri, prim-ministru al României și să mă uit că avem cea mai mare inflație din Europa, când mă duc la Bruxelles e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA”, a declarat Ciolacu.

Premierul a precizat că o măsură precum compensarea datoriilor unei firme din indemnizațiile plătite de antreprenori pentru concediile medicale este o măsură bună, când se face digitalizarea.

„Împreună cu ministrul Finanțelor, ne-am uitat pe deficit, pe investiții, mi-a spus din discuțiile cu domnii contabili. E o soluțoie foarte bună pentru că se închid anumite creanțe. Ți la autoritățile locale se mai fac compensări. Dacă ai digitalizare și o poți face să nu beneficieze cei care nu au dreptul să beneficieze și au toate lucrurile clare, mi se pare o soluție foarte bună”, a spus el.

Comentarii

  1. Extraordinar!
    Dacă emigrez si ma intorc peste 10 ani va fi la fel!
    Țara asta s-a facut cu un Domn străin si Prim Ministri care au condus Guverne competente!
    Si daca ma refer numai la autostrazi pot spune ca:
    Germania a construit în 3 ani, între 1933 și 1936, 1000 de kilometri de autostradă, cu tehnologia de atunci.
    Cât noi între 1967 și 2024.😭
    Digitalizarea??
    🤣🤣

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.