Maschio Gaspardo investește și își extinde fabrica din România

Redacția nov. 25, 2021 0 comentarii
Maschio Gaspardo

Maschio Gaspardo investește în România și a inaugurat, la 18 ani de la prima înființare, noi linii de producție capabile să crească producția fabricii de la Arad cu încă 20%.

Vinerea trecută, la sediul din Chișineu-Criș (Arad), conducerea de vârf a companiei a fost prezentă la ceremonia de inaugurare a extinderii fabricii. Un sediu care face din companie primul producător de mașini agricole din țară într-o zonă, cea de la Arad, cu o puternică vocație agricolă, scrie Mattino Padova, citat de Rador.

Fabrica este întinsă pe o suprafață de aproximativ 26.000 de metri pătrați acoperiți, cu o producție care va realiza peste 5.000 de unelte pe an, cooptând peste 400 de angajați, și este dedicată producției de mașini agricole, pluguri și prese de balotat.

Investițiile au fost realizate pentru a crește capacitatea productivă cu aproximativ 20%. A fost realizată o extindere importantă a suprafeței acoperite de circa 5.700 mp, precum și achiziționarea de noi echipamente high-tech. Aceste active vor crește capacitatea productivă.

Investițiile au fost realizate datorită sprijinului Finest, care deține 25% din Maschio Gaspardo România, și cu sprijinul băncii românești Exim Bank, și vizează extinderea suprafeței acoperite cu aproximativ 5.700 de metri pătrați, pe lângă achiziționarea de noi echipamente de înaltă tehnologie.

„Acest proiect ne va permite să consolidăm sistemul de producție prin îmbunătățirea actualei propuneri, pe care o poate oferi sediul de la Chișineu-Criș”, a comentat Andrea Maschio, președintele Maschio Holding.

Extinderea capacității de producție este și o consecință a acordului de aprovizionare semnat de Maschio Gaspardo împreună cu New Holland Agriculture, un brand al CNH Industrial: acest parteneriat prevede comercializarea produselor OEM dedicate lucrărilor minime agricole, în special grape cu discuri și subsoldatoare. Comercializarea utilajelor a început odată cu sezonul 2021.

Sursa: Rador / Traducerea: Oana Avram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *