Mașina prietenoasă cu mediul: Cât va costa noul vehicul electric care funcționează pe energie solară

Sono Motors Sursă foto: Sono Motors

Sono Motors Sion, o companie cu sediul la Munchen, vrea să lanseze o mașină prietenoasă cu mediul înconjurător, alimentată cu energie solară, pe nume Sion, scrie publicația Car.

Compania spune că este primul vehicul solar electric din lume, cu o baterie de 54 kWh alimentată de soare care are o autonomie de 112 km pe săptămână. Este important de reținut că proprietarii vor încărca în continuare mașina la un punct de încărcare obișnuit pentru vehicule electrice.

Capacitatea de încărcare este de 75 kW la un încărcător rapid de curent continuu și de 11 kW la încărcarea la domiciliu cu curent alternativ. Tehnologia de încărcare bidirecțională a fost confirmată, ceea ce înseamnă că Sono poate acționa ca o sursă de alimentare acasă, producând până la 11 kW pentru a alimenta gadgeturile de acasă.

Prețurile pentru Sono au fost anunțate: 25.126 de euro pe piața sa internă din Germania, iar pe lista de așteptare sunt deja peste 19.000 de clienți, fiecare depunând un avans de 1.900 de lire sterline.

Sono Motors Sion intră acum în faza de testare a prototipurilor de validare, înainte de lansarea producției de serie, planificată pentru a doua jumătate a anului 2023.

Sursă foto: Sono Motors

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *