Măsura privind interzicerea cumulului pensie – salariu se va introduce prin act normativ la nivel de lege. Ministrul de Finanțe despre alte măsuri de reducere de cheltuieli: “Nu se impune să intervenim pe impozitare”

bani economii financiar Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya

Prevederea privind interzicerea cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege,   a explicat Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, vorbind despre una dintre măsurile care au apărut în spațiul public în contextul discuțiilor privind reducerea cheltuielilor bugetare. “Nu se impune să intervenim pe impozitare”, a mai spus Câciu.

Precizările au venit după ședința de guvern în care s-a aprobat proiectul de ordonanţă care prevede  reducerea de cheltuieli.

Ministrul a anunţat că încasările statului încep să revină la normalul programat, astfel că la acest moment nu se impune să se intervină pe impozitare.

”Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege”, a anunţat ministrul după ședința de guvern. ”În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. Deci instituţiile de stat au început să înţeleagă mai bine rolul”, a spus ministrul.

”Cred că la acest moment în care avem această ordonanţă nu se impune să intervenim pe impozitare”, spune Adrian Câciu.

”Aceste lucruri (impozitarea progresivă, n.red.), dacă vor fi de luat în discuţie aplicată, se vor lua după ce statul îşi realizează atribuţiile şi după ce se întâmplă ceea ce toţi ne dorim, digitalizarea instituţiilor statului”, a mai arătat Adrian Câciu.

Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya

Comentarii

 1. “În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. ”
  Exceptional!
  Doar ati fost calare pe televiziuni si nu stiu cum peste noapte si-au reenit incasatile .
  Astazi o dam pe aia cu salariul cumulat cu pensia.
  Maine o sa ne creasca iar incasarile si o scaldam cu pensiile speciale.
  Pâna la Rorativă vom avea “minunate” realizari din pix!
  Fix!
  Senzational!
  Si eu credeam ca e pe afară!😯

 2. Dacă șoc.civilă este inexistenta(nu cere nimic,se mulțumește cu ce i se da),dar se impune UE pentru reglarea democratiei(puterea poporului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *