McDonald’s Australia a redus intervalul orar în care servește micul dejun din cauza unei penurii de ouă

McDonald's Sursă foto: Unsplash

McDonald’s a redus cu 90 de minute orarul de servire a micului dejun în restaurantele sale din Australia, a anunțat compania, ca urmare a unei penurii de ouă cauzată de epidemiile de gripă aviară care au dus la sacrificarea a aproximativ 1,5 milioane de găini, scrie CNN.

“La fel ca mulți comercianți cu amănuntul, gestionăm cu atenție aprovizionarea cu ouă din cauza provocărilor actuale din industrie”, a scris McDonald’s pe Facebook, adăugând că nu va mai servi micul dejun de la ora 10:30, în loc de ora 12:00.

“Lucrăm din greu cu fermierii și furnizorii noștri australieni pentru a reveni la normal cât mai curând posibil”, a declarat compania de fast-food.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Australia se luptă cu focare ale mai multor tulpini de gripă aviară înalt patogenă care au afectat 11 unități avicole, majoritatea ferme de ouă, din sud-estul țării începând cu luna mai.

Niciuna dintre tulpini nu este varianta H5N1 a gripei aviare, care s-a răspândit printre populațiile de păsări și mamifere din întreaga lume, infectând miliarde de animale și un număr mic de oameni.

Mai puțin de 10 % din găinile ouătoare din Australia au fost afectate, iar autoritățile afirmă că reușesc să stăpânească virusul, dar mai mulți comercianți cu amănuntul au stabilit limite privind numărul de ouă pe care clienții le pot cumpăra.

A existat o anumită perturbare a aprovizionării cu ouă, rafturile din unele magazine golindu-se spre sfârșitul zilei, a declarat săptămâna trecută Rowan McMonnies, directorul general al organismului industrial Australian Eggs.

“Consumatorii pot fi siguri că există încă peste 20 de milioane de găini în grija a sute de crescători de ouă din Australia, care vor continua să lucreze din greu pentru a se asigura că există ouă pe rafturi”, a adăugat el.

Gripa aviară se răspândește la animalele de crescătorie de la păsările sălbatice. Infecțiile din 2024 reprezintă al zecelea focar de gripă aviară din Australia din 1976 încoace, fiecare fiind controlat și eradicat, a declarat guvernul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: