Meta Estate Trust vinde participația de la proiectul imobiliar Smart Residence Lujerului, din București

Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piaţa locală de capital sub simbolul bursier MET, anunţă încheierea celei mai importante investiţii de până acum, în proiectul imobiliar Smart Residence Lujerului, din Bucureşti, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat, compania a investit, în septembrie 2021, patru milioane de euro ansamblul rezidenţial din zona Lujerului din Capitală.

„În urma încheierii acestei investiţii, am încasat 4,8 milioane de euro. Această tranzacţie este o nouă dovadă că modelul nostru de business este unul performant”, a declarat Oriol Casellas Deig, directorul general al Meta Estate Trust.

Reprezentantul companiei a afirmat, de asemenea, că randamentul brut realizat odată cu acest exit a fost de 20% raportat la euro.

„Cu un model de business agil, suntem mereu în căutare de noi oportunităţi în piaţa imobiliară. Încasările obţinute în urma exit-ului din Smart Residence Lujerului vor fi direcţionate către dezvoltarea business-ului. În acest moment avem un pipeline solid de proiecte în care suntem în diverse stadii de negociere”, a precizat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest moment compania are investiţii în 18 proiecte imobiliare în mai multe oraşe din ţară. De asemenea, compania a început să comercializeze deja şi unităţile achiziţionate în cadrul proiectelor Avrig 7, Parcului 20, Aviaţiei Park şi Mobexpert Homes din Bucureşti.

Meta Estate Trust, companie fondată de un grup de antreprenori români cu o vastă experienţă în piaţa de capital şi cea de real estate, şi-a început activitatea în urmă cu puţin peste un an.

Modelul de business presupune investiţii în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotaţie a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidenţial urban mare.
Compania a derulat două plasamente private şi o ofertă publică de vânzare de acţiuni, în urma cărora capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.

Începând cu data de 29 August 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, având simbolul bursier MET.

De la înfiinţare şi până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 17 milioane de euro în 24 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 6 dintre acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *