Meta nu mai permite presei de stat din Rusia să își monetizeze conținutul pe Facebook sau Instagram

Carmen Radu feb. 26, 2022 0 comentarii
meta, facebook

Presa de stat rusă nu va mai avea voie să facă reclame sau să își monetizeze în alt mod conținutul pe nicio platformă deținută de Meta, părintele Facebook și Instagram, a anunțat compania vineri seară, scrie CNN.

Devon Kearns, un purtător de cuvânt al Meta, a clarificat pentru CNN că politica se aplică nu doar Facebook, ci și Instagram.

Sâmbătă, Meta a publicat un comunicat pe blog în care subliniază pașii pe care i-a luat pentru a menține ucrainenii în siguranță.  Compania a spus că a permis utilizatorilor ucraineni posibilitatea de a-și „bloca” profilurile Facebook, împiedicând străinii să poată descărca fotografia de profil a unei persoane sau să vadă postările persoanei respective. Compania a mai spus că restricționează capacitatea de a căuta prin lista de prieteni a unui utilizator.

Pe Instagram, utilizatorilor ucraineni li se afișează notificări care le reamintesc că își pot face profilurile private, iar unora li se reamintește posibilitatea de a activa autentificarea în doi factori și alte măsuri de securitate.

Meta a adăugat că și-a extins eforturile regionale independente de verificare a faptelor și „lucrează pentru a oferi sprijin financiar suplimentar partenerilor ucraineni în acest sens”.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *