Meta Platforms va percepe creatorilor un comision de aproape 50% din vânzările de active digitale şi experienţele de pe platforma VR

Redacția apr. 14, 2022 0 comentarii
horizon

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, va percepe creatorilor un comision de aproximativ 47,5% din vânzările de active digitale şi experienţe realizate în cadrul platformei sale de realitate virtuală Horizon Worlds, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Comisionul total constă dintr-un comision de pe platforma hardware de 30% pentru vânzările efectuate prin Meta Quest Store, unde vinde aplicaţii şi jocuri destinate căştilor sale de realitate virtuală, şi un comision suplimentar de 17,5% pentru platforma Horizon, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Meta.

Luni, gigantul tehnologic a declarat că va începe să testeze instrumente pentru ca creatorii să vândă active digitale şi, la rândul lor, să facă bani pe Horizon Worlds, o parte cheie a planului său de creare a unui metavers.

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a criticat cooomisioanele de 30% ale magazinului de aplicaţii al Apple, dar cea mai recentă mişcare a Meta de a percepe creatorilor aproape jumătate din vânzările pe propria sa platformă i-a înfuriat pe mulţi dintre ei.

Compania-mamă a Facebook, care şi-a schimbat numele în Meta anul trecut, a investit mult în realitate virtuală şi augmentată pentru a reflecta noul său pariu pe metavers, o idee futuristă a unei reţele de medii virtuale accesate prin diferite dispozitive, în care utilizatorii pot lucra, socializa şi juca.

Horizon Worlds a Meta, o platformă socială VR expansivă, şi Horizon Venues, care se concentrează pe evenimente virtuale, sunt iteraţii timpurii ale spaţiilor asemănătoare metaversului.

Foto: XR Today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *