Microsoft limitează chatul Bing la 5 întrebări pe sesiune și 50 de întrebări pe zi

Redacția feb. 18, 2023 0 comentarii
Sediu Microsoft

Microsoft a anunțat că va limita sesiunile de chat pe noul său motor de căutare Bing, alimentat de inteligența artificială (AI) generativă, la cinci întrebări pe sesiune și 50 de întrebări pe zi, scrie Reuters.

“Așa cum am menționat recent, sesiunile de chat foarte lungi pot deruta modelul de chat subiacent din noul Bing. Pentru a rezolva aceste probleme, am implementat unele modificări pentru a ajuta la concentrarea sesiunilor de chat”, a precizat Microsoft în postarea de pe blog.

Decizia Microsoft vine la câteva zile după ce unele instituții media au raportat că răspunsurile din noul motor de căutare Bing sunt potențial periculoase și că tehnologia ar putea să nu fie pregătită pentru momentul de vârf.

Primele rezultate ale căutărilor și conversațiile cu Bing de la Microsoft și cu robotul de chat al Google, numit Bard, au arătat că acestea pot fi imprevizibile.

Săptămâna aceasta, când un reporter Reuters a întrebat noua versiune a Bing dotată cu inteligență artificială despre prețul filtrelor de aer pentru mașini, Bing a inclus reclame pentru filtrele vândute de site-ul de piese auto Parts Geek, nu doar răspunsuri specifice la întrebare.

Noul Bing, care are o listă de așteptare de milioane de persoane pentru acces, reprezintă o oportunitate potențial profitabilă pentru Microsoft. Compania a declarat săptămâna trecută, în timpul unei prezentări pentru investitori și presă, că fiecare punct procentual de cotă de piață pe care îl câștigă pe piața publicității de căutare ar putea aduce încă 2 miliarde de dolari din venituri din publicitate.

 

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *