Microsoft vrea ca anul 2024 să fie anul „PC-ului cu inteligență artificială”. Compania va introduce o tastă „Copilot” pe tastaturile de pe noile laptopuri și PC-uri, prima mare schimbare a tastaturilor în 30 de ani

GRAFIC așteptări salarii Captura Catalyst

Microsoft dorește ca anul 2024 să fie „anul PC-ului cu inteligență artificială” și dă startul cu o schimbare semnificativă a tastaturii de pe noile laptopuri și PC-uri, scrie The Verge. O nouă tastă Copilot va fi livrată pe o varietate de PC-uri și laptopuri noi de la partenerii Microsoft, oferind acces rapid la experiența Windows Copilot cu inteligență artificială de la Microsoft direct de la apăsarea unui buton de pe tastatură.

Tasta Copilot este prima mare schimbare în configurația tastaturii PC-urilor cu Windows din ultimele aproape trei decenii. „În urmă cu aproape 30 de ani, am introdus tasta Windows pe tastatura PC-ului care a permis oamenilor din întreaga lume să interacționeze cu Windows”, spune Yusuf Mehdi, vicepreședinte executiv și director de marketing pentru consumatori la Microsoft. „Considerăm că acesta este un alt moment de transformare în călătoria noastră cu Windows, în care Copilot va fi punctul de intrare în lumea inteligenței artificiale pe PC.”

Această nouă tastă Copilot va înlocui tasta de meniu (tasta de aplicație) care a fost introdusă alături de tasta Windows în urmă cu zeci de ani. Ea va fi plasată lângă tasta Alt din dreapta pe majoritatea tastaturilor, amplasarea variind în funcție de OEM și pe diferite piețe. Este în același loc în care Microsoft a adăugat o tastă Office dedicată pe propriile tastaturi în 2019. Tasta Copilot lansează pur și simplu Windows Copilot care este integrat în Windows 11, oferind un chatbot asemănător cu ChatGPT care poate răspunde la întrebări sau chiar poate efectua acțiuni în interiorul Windows.

Dacă Windows Copilot nu este încă disponibil în țara ta, tasta Copilot va lansa în schimb Windows Search. În timp ce tasta Windows existentă poate deschide meniul Start sau poate fi combinată cu o varietate de alte taste pentru comenzi rapide către caracteristicile și funcțiile Windows, tasta Copilot este doar o cheie de lansare pentru moment. Nu este clar dacă Microsoft intenționează să vă permită să utilizați tasta Copilot în combinație cu alte taste în viitor.

Microsoft nu discută despre ce OEM-uri vor adăuga tasta Copilot, lăsând anunțurile pentru Consumer Electronics Show de săptămâna viitoare și nu numai. Mehdi spune că vom „începe să vedem tasta Copilot dezvăluită pe noile PC-uri cu Windows 11 de la partenerii noștri din ecosistem, cu o disponibilitate care va începe la sfârșitul acestei luni până în primăvară, inclusiv pe viitoarele dispozitive Surface”.

Se zvonește că Microsoft va lansa noi modele Surface Pro 10 și Surface Laptop 6 în primăvară, iar tasta Copilot dedicată pe dispozitivele Surface a fost un zvon care acum a fost confirmat.

Se simte ca și cum Microsoft a construit Copilot în tot ceea ce a făcut pe parcursul anului 2023, iar această nouă tastă Copilot face parte din schimbările mai mari bazate pe inteligență artificială care sunt planificate pentru Windows pe parcursul anului 2024. „În acest nou an, vom inaugura o schimbare semnificativă către un viitor informatic mai personal și mai inteligent, în care AI va fi integrat fără probleme în Windows, de la sistem, la siliciu și la hardware”, spune Mehdi. „Acest lucru nu numai că va simplifica experiența de calcul a oamenilor, dar o va și amplifica, făcând din 2024 anul PC-ului cu AI.”

Microsoft lucrează la o „reîmprospătare” a Windows, care se va concentra pe noi funcții de inteligență artificială, alături de adăugarea AI în tot mai multe părți ale software-ului și serviciilor sale. Microsoft chiar a început anul prin marcarea Microsoft Edge ca fiind „browserul AI”, semnalând că impulsul Microsoft în materie de AI este departe de a se încheia.

Captura Catalyst

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *