Mini vrea să reînvie modelul Paceman, abandonat în 2017, ca mașină electrică în 2024

Paceman Sursa foto: BMW

Marca Mini, deținută de BMW, plănuiește o revigorare a modelului Paceman ca crossover electric pentru 2024. Cu toate acestea, numele este singurul lucru pe care noul Paceman îl va împărtăși cu modelul cu combustie construit între 2013 și 2016.

Modelul cu ardere menționat mai sus era un SUV coupé mic bazat pe Mini Countryman, dar era oferit doar ca model cu trei uși. Paceman a fost întrerupt din nou pentru schimbarea modelului din 2017, însă doar Countryman a primit o a doua generație – a treia generație este în prezent în dezvoltare.

„Noul” Paceman, totuși, urmează să fie un model cu patru uși, potrivit în Car Magazine. Mini Paceman va concura cu modele precum Opel Mokka-e și Puma electric recent anunțat de Ford. O mare diferență față de modelele menționate: Paceman va fi disponibil și cu tracțiune integrală. Și în ceea ce privește bateria și autonomia, Paceman-ul ar depăși cel puțin Mokka-e, dacă informațiile sunt corecte: Car Magazine scrie despre o baterie de 60 kWh și o autonomie de aproximativ 400 de kilometri. Nu există încă informații despre Ford Puma. Cu toate acestea, din cauza relației sale cu Transit Courier electric, este puțin probabilă o opțiune cu tracțiune integrală.

Noul Paceman ar putea folosi cea de-a cincea generație de motoare electrice a BMW.

Nu este clar din raport unde va fi construit Paceman. Fostul model frate Countryman va fi construit în fabica BMW din Leipzig. Ca model electric cu baterie, Countryman va împărtăși tehnologia cu BMW iX1.

Sursa foto: BMW

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *