Ministerul Dezvoltării lansează o platformă informatică pentru evaluarea vizuală rapidă a clădirilor cu vulnerabilitate seismică

BUCURESTI - CLADIRI ISTORICE - RISC SEISMIC Blocuri interbelice cu risc seismic, incadrate in clasa I de risc seismic(cu bulina rosie), miercuri 15 august 2018. Inquam Photos / Alberto Grosescu

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației lansează oficial aplicația informatică https://evr.mdlpa.ro/ro/, care va centraliza informațiile referitoare la vulnerabilitatea seismică a fondului construit la nivel național și la nivel de unitate administrativ-teritorială.

“Utilizarea aplicației va sprijini atât autoritățile publice locale, în eforturile de îmbunătățire a rezilienței seismice a fondului construit, cât și autoritățile centrale, în fundamentarea și optimizarea politicilor publice pe date concrete din teritoriu și pentru monitorizarea Strategiei naționale de reducere a riscului seismic”, transmite ministerul.

Aplicația informatică vine în susținerea derulării programelor de evaluare vizuală rapidă, inițiate și implementate de către entitățile publice, autoritățile administrației publice locale sau centrale sau orice altă entitate care are în proprietate clădiri.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

“Utilizarea aplicației pentru realizarea evaluării va oferi o serie de beneficii privind colectarea rapidă și sistematică în teren, pe baza observării directe a unei clădiri, a informațiilor privind tipul structurii, perioada construirii, regimul de înălțime, numărul cadastral al imobilului, suprafața construită la sol, suprafața desfășurată a clădirii, forma clădirii în plan orizontal și vertical, indicii privind anumite degradări structurale, seismicitatea amplasamentului etc., coroborate cu alte date oficiale disponibile”, spun inițiatorii proiectului.

Aplicația va permite stocarea de date privind vulnerabilitatea seismică a clădirilor și dezvoltarea unei baze de date la nivel local, centralizate și standardizate, și informații despre clădiri, însoțite de fotografii relevante. Datele vor fi utile în implementarea direcționată a acțiunilor de gestionare a riscului seismic și în realizarea inventarului clădirilor, prin integrarea acestora într-o bază de date națională.

Pentru accesarea aplicației informatice este necesară înregistrarea autorității în baza unei cereri de solicitare profil autoritate publică transmisă către administratorul aplicației.

Evaluarea vizuală rapidă este o formă de evaluare seismică preliminară utilizată la nivel internațional, introdusă prima dată în Statele Unite ale Americii în anul 1998 de Agenția Federală pentru Managementul de Urgență, după care a fost progresiv preluată de majoritatea statelor cu risc seismic, fiind îmbunătățită și adaptată la dezvoltarea tehnologică și la particularitățile fiecărei țări. Această metodă se realizează prin completarea unui chestionar, pe baza observării directe a caracteristicilor unei clădiri.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: