Ministerul Economiei a demarat o analiză privind activitatea Salrom. Sunt verificate condiţiile de legalitate ale proiectului de exploatare a grafitului

Salrom Sursa foto: Facebook

Ministerul Economiei a demarat o analiză la Salrom pe contractele care sunt în prezent în desfăşurare şi în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare investiţională pe care le demarează, a afirmat, miercuri, Florin Spătaru, ministrul Economiei, în cadrul audierilor din comisiile reunite de buget-finanţe.

„Cele 200 de milioane de lei investiţii vor fi direcţionate către proiectele strategice care vizează industria de apărare în aşa fel încât România să poată să-şi asigure capabilitatea internă a asigura resursele strategice Ministerului Apărării Naţionale şi pentru industria de apărare. În ceea ce priveşte situaţia de la Salrom, am demarat o analiză privind activitatea Salrom, pe contractele care sunt în acest moment în desfăşurare şi proiectele de dezvoltare investiţională pe care Salrom le demarează. Cu siguranţă, vom acţiona în sprijinul, în beneficiul statului român astfel încât proiectele investiţionale şi planul de guvernare să fie respectat aşa cum a fost el stabilit în luna noiembrie”, a spus Florin Spătaru, potrivit Agerpres.

Întrebat de deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, dacă va continua proiectul de exploatare a grafitului la Salrom, Florin Spătaru a afirmat că analiza este efectuată în aşa fel încât să nu fie blocat niciun proiect care duce la dezvoltarea economiei naţionale şi care este în beneficiul societăţii Salrom.

„Vrem să vedem dacă acel contract are condiţii de legalitate şi după ce facem analiza cu siguranţă investiţiile pe care Salrom le-a propus vor putea fi sprijinite de Ministerul Economiei”, a spus Florin Spătaru.

Membrii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului au aprobat proiectul de buget cu 21 de voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”.

Florin Spătaru, ministrul Economiei a spus că bugetul instituţiei este de 453,536 de milioane de lei credite bugetare şi 558,536 milioane de lei credite de angajament.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *