Ministerul Economiei: Antreprenorii se pot înscrie în Programul de creștere a competitivității produselor industriale începând de pe 14 noiembrie/Bugetul total este de 30 de milioane lei

bani, lei, finante, financiar, deficit bugetar Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministerul Economiei transmite că va deschide pe 14 noiembrie 2022 sesiunea de depunere a cererilor de  finanțare în baza schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit ghidului solicitantului, bugetul total estimat al schemei de ajutor minimis este de 30 milioane lei, iar numărul estimat al beneficiarilor prezentei scheme este de 75 de persoane.

Suma maximă acordată unui beneficiar din bugetul schemei este egală cu echivalentul în lei al sumei de 200.000 de euro, iar plata se va efectua eşalonat, în baza documentelor justificative.

Suma minimă alocată din bugetul schemei pentru un proiect este egală cu echivalentul în lei al sumei de 5.000 de euro.

Pentru verificarea încadrării în nivelul maxim al ajutorului de minimis exprimat în euro se utilizează cursul de schimb stabilit de Banca Naţională a României, valabil la data semnării contractului de finanţare.

Sesiunea are o durată de 30 zile lucrătoare și este cuprinsă în perioada 14 noiembrie 2022 – 29 decembrie 2022. Plata ajutorului de minimis se efectuează în perioada 2022-2027 în limita bugetului alocat schemei.

Aici puteți consulta întregul ghid al solicitantului.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *