Ministerul Economiei: Aproape 100 de companii au cerut ajutor de stat prin schema de sprijin pentru industria prelucrătoare, solicitând sume de 10 ori mai mari față de fondurile disponibile. La începutul lunii martie deschidem un nou apel pentru încă 150 de milioane de euro / Din 2024 schema va deveni multianuală

croitorie-textile-Pexels-e1593584687639 Foto: Industria textilă / Pexels.com

Ministerul Economiei a anunțat vineri că aproape 100 de companii au cerut ajutor de stat prin schema de ajutor de stat pentru investiții în industria prelucrătoare, solicitând sume de 10 ori mai mari față de fondurile disponibile, drept urmare instituția va deschide, la începutul lunii martie, un nou apel pentru încă 150 de milioane de euro, iar din 2024 schema de ajutor de stat va deveni multianuală.

„Aproape 100 de companii au trimis proiecte pentru granturile puse la dispoziție de Ministerul Economiei prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. 26 dintre acestea au reușit să obtină punctaj de 100% la criteriile de eligibilitate. Cererea foarte mare mă motivează să continui sprijinul pentru industria prelucrătoare. La începutul lunii martie deschidem un nou apel pentru încă 150 de milioane de euro, iar din 2024 schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare va deveni schema multianuală, cu un fond de sprijin majorat la 500 de milioane de euro/an”, a declarat ministrul Florin Spătaru, aflat în în vizită de lucru în județul Prahova.

În cadrul deplasării sale, ministrul a vizitat Salina Slănic Prahova, sucursală a Societății Naționale a Sării, companie în portofoliul Ministerului Economiei, unde s-a discutat despre planurile de modernizare a salinei. Pentru anul în curs sunt planificate consolidarea puțului liftului din salină și achiziționarea unei noi combine, care va dubla producția de sare. Ministrul Spătaru a promis că va sprijini compania în realizarea strategiei de dezvoltare și va discuta cu ceilalți membri ai Guvernului, astfel încât aceasta să includă și modernizarea infrastructurii feroviare industriale.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Degeaba retehnologizăm minele de sare, dacă nu reparăm infrastructura feroviară industrială! Investițiile de retehnologizare a minelor de sare nu au rost dacă infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitată. La Slănic sunt 40 de km de linie ferată care trebuie repuse în funcțiune, astfel încât transportul de sare să fie făcut pe această cale. Voi promova şi voi discuta cu ministrul transporturilor Sorin Grindeanu despre urgentarea investițiilor pentru reabilitarea tuturor căilor ferate industriale de lângă minele de sare, căci doar astfel am putea avea un preț competitiv pentru producția de sare”, a spus ministrul.

A doua oprire din cadrul deplasării, a fost în orașul Băicoi, unde ministrul Spătaru s-a întâlnit cu autoritățile locale și a discutat despre dezvoltarea zonei industriale. De asemenea, acesta a vizitat o firma producătoare de materiale de construcții, tiglă metalică.

La Ploiești, Florin Spătaru, Ministrul Economiei s-a întâlnit cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Prahova, cărora le-a vorbit despre schemele de ajutor derulate de Ministerul Economiei, în special despre Schema de Ajutor de Stat pentru Industria Prelucrătoare, în valoare de 300 de milioane de euro.

„Este pentru prima dată în 30 de ani când industria prelucrătoare este sprijinită printr-o schemă de ajutor de stat. La finalul lui 2022 am încheiat sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru cele 150 de milioane de euro, unde au fost depuse 96 de proiecte, dintre care 26 au obținut punctaj maxim conform criteriilor prevăzute în Ghid. Valoarea celor 26 de proiecte este de 6 ori mai mare față de valoarea totală a granturilor puse la dispoziție de Ministerului Economiei, ceea ce demonstrează o cerere uriașă de sprijin din partea companiilor mari din industria prelucrătoare. Valoarea minimă a fiecărui proiect depus este de 3 milioane de euro, ceea ce a făcut ca înscrierea la accesarea acestor fonduri să fie făcută doar de companii mari”, a anunțat Ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.