Ministerul Energiei vrea să vândă aproape 1% din acțiunile OMV Petrom foștilor angajați ai companiei, la prețul de 0,21 lei/acțiune

Redacția iun. 3, 2022 0 comentarii
OMV Petrom

Ministerul Energiei a publicat în transparență decizională un proiect de hotărâre de Guvern prin care se pregătește să vândă foștilor salariați ai OMV Petrom un pachet de acțiuni de aproape 1%, la prețul de 0,2158 lei/acțiune.

Astfel, acest proiect pune în aplicare o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justișie din 8 mai 2019 prin care se cere Guvernului să adopte o hotărâre în vedea vânzării acțiunilor OMV Petrom în limita a 8% din capitalul social.

„Se aprobă vânzarea de către Ministerul Energiei în mod direct către salariații Societății Naționale a Petrolului “Petrom” S.A. București, denumiți în continuare persoane îndreptățite, a unui număr de 382.103.818 acțiuni nominative, dematerializate, emise de Societatea “OMV Petrom” S.A. –
București, reprezentând un procent de 0,999% din valoarea de 3.821.038.185,9 lei a capitalului social înregistrat la data de 23.07.2004, data semnării contractului de privatizare cu investitorul strategic OMV AKTIENGESELLSCHAFT Austria”, scrie în proiectul de lege.

Vânzarea acțiunilor se realizează la același preț/acțiune cu care acțiunile emise de societate s-au vândut către investitorul strategic OMV AKTIENGESELLSCHAFT Austria, reprezentând echivalentul în lei a sumei de 0,0525 Euro conform hotărârii Adunării Generale Extraordinare a S.C. ”Petrom” – S.A. București din 14.09.2004, publicată în Monitorul Oficial, Partea a IV-a la data de 28.09.2004, respectiv la prețul de 0,2158 lei/acţiune.

Achiziționarea acțiunilor oferite în vânzare se realizează doar către persoanele Îndreptățite, în mod individual. Acțiunile nevândute ca urmare a neexercitării dreptului de cumpărare și/sau neachitării prețului acestora, în termenele și condițiile stabilite prin ordinul ministrului energiei prevăzut la art. 4, rămân în proprietatea statului român.

Potrivit proiectului, se interzice înstrăinarea acțiunilor achiziționate de către persoanele îndreptățite pentru o perioadă de 1 an, calculată începând de la data transferului dreptului de proprietate a acestora.

Foto: OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *