Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute peste 3,4 miliarde de lei în luna decembrie

Ministerul Finanțelor Sursa foto: Facebook / Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna decembrie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de trei miliarde de lei, din care 200 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 2,8 miliarde de lei prin zece emisiuni de obligaţiuni de stat, scrie Agerpres.

La acestea se poate adăuga suma de 420 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,42 miliarde de lei, este cu 1,58 miliarde lei sub cea de 5 miliarde lei programată pentru noiembrie 2021, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului, MF a programat, în data de 16 decembrie, licitaţie pentru o emisiune de certificate cu discount, în valoare de 200 milioane de lei, cu scadenţa în 25 noiembrie 2022.

De asemenea, pe parcursul lunii vor fi lansate zece emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,8 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (420 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 400 milioane de lei (două emisiuni), 300 de milioane de lei (patru emisiuni) şi 200 milioane de lei (patru emisiuni).

Sursa foto: Facebook / Ministerul Finanțelor

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *