Ministerul Finanțelor lansează prima emisiune de titluri de stat Fidelis din acest an. Ofertă specială pentru donatorii de sânge: dobândă mai mare și prag minim de subscriere mai mic

bani, lei, finante, bancnote, bani numarati Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul Finanțelor a anunțat joi că lansează prima emisiune de titluri de stat Fidelis din acest an, cu dobânzi care ajung până la 7,35%, iar donatorii de sânge vor avea parte de o ofertă specială.

Astfel, ediția Fidelis care debutează pe 27 martie conține tranșele uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și  dobânzi anuale de 6,70% și respectiv 7,35%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.

Însă pentru donatorii de sânge va exista o tranșă specială de titluri de stat Fidelis, pe un an, cu o dobândă de 7,7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții, și cu un prag minim de subscriere de 10 ori mai mic, de 500 lei, față de pragul normal de 5.000 lei.

Perioada de desfășurare este 27 martie – 10 aprilie.

Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 30 septembrie 2022.

Inițiativa face parte din campania „România are sânge de rocker” inițiată de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Așadar, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat Fidelis denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Daca vor sange, sa vina sa mi-l ia. O tampenie totala sa n-am centru de donare in orasul in care traiesc.. 😐

    Astea n-ar trebui sa lipseasca de pe harta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *