Ministerul Muncii ia în considerare mutarea conturilor instituțiilor subordonate de la BCR la CEC Bank

BCR Sediul central Bucuresti Bridge

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a transmis la cererea Economedia că analizează mutarea conturilor instituțiilor subordonate la CEC Bank dacă va oferi cele mai bune condiții, începând cu anul 2023. În prezent, ministerul are deschise conturi la Banca Comercială Română (BCR), deținută de Grupul austriac Erste. Analiza vine în contextul în care mulți români au început să boicoteze băncile și companiile austriece, după ce țara a respins intrarea României în Schengen. Anterior, companiile din Ministerul Transporturilor spuneau că își mută conturile de la BCR (deținută de grupul Erste-Austria) la CEC Bank.

„Pentru o corectă administrare a fondurilor publice, MMSS are obligația să analizeze ofertele bancare prezente pe piață și să le aleagă pe cele corespunzătoare. Astfel, în prezent este în analiză oferta CEC Bank, iar în cazul în care aceasta va fi considerată mai ofertantă în comparație cu altele, începând cu anul 2023 va fi aleasă pentru administrarea serviciilor bancare necesare desfășurării activității. MMSS nu deține companii, ci instituții subordonate. Aceste instituții sunt ordonatori secundari de credite și au propria personalitate juridică, astfel încât decid asupra relațiilor contractuale pe care le încheie cu băncile comerciale”, potrivit răspunsului ministerului pentru Economedia.

În luna decembrie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că CNAIR, Administrația Porturilor, CFR Infrastructură, Aeroporturi București, urmează să-și transfere conturile de la Banca Comercială Română, deținută de Grupul austriac Erste la CEC Bank, pentru că au găsit condiții mai bune la banca de stat.

Nu doar în mediul online, persoane publice și politicieni au îndemnat românii să boicoteze firmele, produsele sau serviciile din Austria, fie că este vorba despre benzinării, bănci, produse alimentare sau servicii turistice.

Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că un eventual boicot asupra firmelor austriece din România, ca reacţie la votul negativ pe care Viena l-a dat săptămâna trecută la aderarea la Schengen, ar face rău mai mult României decât Austriei, pentru că firmele austriece varsă bani la bugetul ţării şi creează locuri de muncă. Pe de altă parte, el a spus că veto-ul Austriei va fi ridicat numai în momentul în care România şi Bulgaria îşi vor îmbunătăţi protecţia frontierelor (detalii aici).

Comentarii

 1. Spre binele lor, sper sa nu faca asta.
  Am incercat sa obtin de cateva saptamani o oferta de la CEC Bank, tocmai pentru a-mi schimba contul….vai de capul meu, nu m-as mai duce la CEC Bank nici in ruptul capului. Si ca sa fie clar, nici la alti minunanti cu sunt BT saum mai rau, Banca Romaneasca…
  Un sfat gratis de sarbatori: stati pe c*ru vostru, ca nu va avea CEC Bank neam veac o platforma cu e George…

 2. “Nu mai plange Janeee…
  Plansul ie da forma.
  Jana nu e muarta,
  Jana sa transforma…”
  (Jana era croitoreasa – Mihai Margineanu)
  Cam asta e in rezumat despre mutarea conturilor la X la W!
  Ma intreb ce explicatii va da Budai cand va fi viceversa cu conturile!😩😩😩

 3. firmele austriece varsă bani la bugetul ţării ?????
  ha-ha-ha-ha-ha
  da-mi voie sa zic ca singura firma care in Romania declara toate veniturile este Continental, firma de cauciucuri.
  bai Nehammer citeste bilanturile firmei Continental si bilanturile firmelor austriece
  hai sa iti zic eu concluzia
  firmele austriece fura bani de la bugetul de stat si boicotarea lor inseamna mai multi bani la buget pentru Romania
  mai studiaza ca ai dat-o rau de gard
  si o sa iti iei castane de la sefii firmelor austriece cand se vor vedea fara banii care s eobisnuiau sa ii fure
  o, Nehammer, hahahaha ce o sa rad de tine in curand cand proprii tai austrieci o sa ti-o dea

 4. Am avut o intentie sa trec la CEC dar frate…parca e Evul Mediu in prezent. Pe bune ca nici in 20 de ani nu pot ajunge la nivelul BCR…

 5. Ministerul muncii ar trebui sa inteleaga ca in cadrul BCR lucreaza angajati români.

  Cred ca înainte sa faca astgel de delcaratii si/sau mișcari, cosnider ca Ministerul Muncii are inca de rezolvat multe aspecte in aceasta tara.

  • Cam târziu și au dat seama că subvenționează o bancă austriacă in locul uneia românești .După ce Austria ne a luat resursele aproape pe nimic își mai bate din joc de Romania prin votul lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *