Miniștrii agriculturii din România și alte state din Europa Centrală și de Est se reunesc la Varșovia pentru a găsi măsuri pentru fermieri

Redacția iul. 18, 2023 0 comentarii
cereale

Ministerul român al Agriculturii anunță că ministrul Florin-Ionuț Barbu va participa la întâlnirea miniștrilor agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria, România, Slovacia, Republica Moldova și Ucraina, ce se va desfășura în data de 19 iulie 2023, la Varșovia.

Tema principală a reuniunii vizează situația de pe piețele agricole ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și măsurile care trebuie luate pentru a asigura reguli de concurență loială pentru fermierii din statele membre UE și țările candidate. În acest context, ministrul BARBU va susține identificarea unor soluții referitoare la transportul cerealelor, eliberarea depozitelor și scoaterea la export a unei părți din produsele din noua recoltă pentru fermierii români.

La finalul întâlnirii participanții vor semna o declarație comună a miniștrilor agriculturii din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia privind necesitatea prelungirii măsurilor preventive ale UE asupra anumitor produse originare din Ucraina.

Sursă Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *