Ministrul Agriculturii: APIA a deblocat plățile în valoare de 1,5 miliarde lei pentru sectorul vegetal, zootehnic precum şi măsurile de dezvoltare rurală

tractor, fermier, agricultura Sursa foto: Pexels

APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezintă intervenţiile de plăţi directe, ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum şi măsurile de dezvoltare rurală, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunţă, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezintă intervenţiile de plăţi directe, ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum şi măsurile de dezvoltare rurală”, a scris Florin Barbu.

Acesta precizează că fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528 miliaone lei, iar celor din sectorul zootehnic, 964 milioane lei.

„Pentru sectorul vegetal sunt plăţi directe decuplate, ecoschema PD 04 – practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri, precum şi măsuri de dezvoltare rurală care vizează mediul şi clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice”, a mai transmis ministrul.

Acesta anunţă că plăţile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine şi caprine.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *