Ministrul Economiei, despre taxa pentru companii la CCIR: Nu poate fi obligatorie

bani, spaga, mita, euro sursa foto: Unsplash

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat la Profit TV că această propunere de contribuție pentru companii la Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), de 10 euro pentru firmele mici și mijlocii și de 100 de euro pentru firmele mari, nu ar trebui să fie obligatorie.

„Fiecare cetățean sau companie prin asocierea în diverse grupuri de lucruri sau organizații plătește o anumită taxă în baza unui serviciu pe care îl primește. Trebuie să analizăm care sunt serviciile pe care CCIR le oferă acestor companii și un astfel de demers trebuie făcut cu acordul acelor companii. Nu poate fi obligatorie. Trebuie luată o decizie în cunoștință de cauză în baza unor servicii suplimentare”, a declarat acesta.

Ministrul consideră că firmele au o mulțime de probleme în prezent, iar CCIR ar trebui să comunice cu firmele și analiza care sunt serviciile pe care instituția le poate oferi companiilor pentru a putea introduce o astfel de sumă.

„Să venim cu scumpiri suplimentare care să fie direcționate către o asociație sau alta. În România sunt multe asociații prof care aduc servicii disponibile companiilor. Cer bani, dar e un serviciu în schimbul căruia primești un lucru. Trebuie analizat în detaliu care sunt serviciile pentru a putea introduce o astfel de sumă”, precizează acesta.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *