Ministrul Economiei: Plafonarea preţului la energie trebuie continuată până vom găsi soluţiile corecte

Radu Oprea Sursa foto: Facebook/ Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat, luni, că plafonarea preţului la energie trebuie continuată şi după martie 2025, până când statul va găsi soluţiile corecte ca preţul să fie unul mic, transmite Agerpres.

Radu Oprea a prezentat, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD, măsurile din domeniul economiei cuprinse în programul de guvernare al partidului pentru perioada 2025 – 2028.

“Eu cred că plafonarea preţului la energie trebuie continuată şi după martie 2025, până când vom găsi soluţiile corecte ca preţul energiei să fie mic. O mai mare capacitate de producţie în România înseamnă cu certitudine preţuri mai mici, aşa ne învaţă legile economiei de piaţă. (…) Vom avea investiţii de peste 120 de miliarde de euro, investiţii care trebuie să meargă în industria românească, în sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar, în acelaşi timp, trebuie să meargă în energie pentru că preţul ieftin al energiei este cel care va face diferenţa competitivităţii României şi a companiilor româneşti”, a menţionat Oprea.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

El a precizat că printre primele astfel de investiţii se numără centralele pe gaze de la Mintia şi Iernut.

Potrivit ministrului, platforma de foraj pentru gazele din Marea Neagră este “în grafic”, ceea ce dă certitudinea că “Romgaz împreună cu Petrom vor aduce gazele din Marea Neagră la suprafaţă la timp”, aşa cum şi-au propus, de la sfârşitul anului 2026.

“Trebuie să sprijinim în continuare competitivitatea economiei româneşti, a întreprinderilor mici şi mijlocii, să protejăm consumatorii vulnerabili, consumatorii casnici, iar continuarea plafonării poate fi această soluţie. Principala cauză pentru care companiile europene, companiile româneşti, IMM-urile şi companiile mari îşi pierd din competitivitate este energia scumpă. România are o şansă foarte mare, care este dată de mixul de energie proporţional care cuprinde şi energie din hidro şi energie din gaz şi energie din nuclear şi energie regenerabilă. Şi, atunci, acest mix, investiţii foarte mari în spate, va însemna în România energie ieftină”, a explicat ministrul Economiei.

Programul de guvernare al PSD prevede scheme de ajutor de stat de cel puţin 1 miliard de euro pentru industriile energofage, care vor sprijini industria cimentului, a îngrăşămintelor chimice, a sticlei, a cimentului, toate industriile mari consumatoare de energie, a completat Radu Oprea.

Comentarii

  1. E concurs de băgat capul în poză ! Mai mult se declară preocupați să rezolve probleme care au fost create tot de ei sau de incompetența lor. Centrala de la Brazi a fost construită în cca 2 ani , cea de la Iernut începută în 2014 nici acum nu este gata.
    Unde este Virgil Popescu care a nenorocit energetica românească ? Cine a oprit grupurile pe cărbune și nu a pus nimic în loc ? Cine fără discernământ a acceptat Green Deal ? Măcar aveți decența să să nu mai faceți promisiuni .
    În rest , numai de bine.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.