Ministrul Energiei anunță că firma Qatar Electricity&Water este interesată de a investi în România

Redacția mart. 8, 2022 1 comentarii
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis printr-un mesaj pe Facebook că firma Qatar Electricity&Water și-a arătat interesul de a investi în România.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu E.S. Osama Yousef Abdullah Alqaradawi, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Qatar în România. Am discutat despre intensificarea şi diversificarea relaţiilor dintre cele două ţări, stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale în planul economic şi al mediului de afaceri, precum şi despre dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii de interes reciproc”, transmite Virgil Popescu.

Acesta spune că firma Qatar Electricity&Water, una dintre cele mai mari companii din domeniul producerii de energie electrică şi desalinizarea apei din regiunea Orientului Mijlociu, este interesată să investească pe piaţa din România, în proiecte concrete din sectorul energetic.

„Am evidenţiat că statele din regiunea Golfului reprezintă jucători energetici cu potenţial însemnat la scară globală din perspectiva securizării aprovizionării cu energie. Qatar este o ţară cu importante resurse naturale de gaz şi unul din principalii producători globali de gaze naturale lichefiate utilizate în producerea energiei”, a mai scris Popescu pe Facebook.

Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Comentarii

  1. Prima “afacere” ar trebui sa fie IMPORT DE GAZE LICHEFIATE SI TERMINAL de preluare gaze lichefiate la Constanta sau Mangalia !!! Si …. URGENT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.