Ministrul Energiei: Compania americană Fluor, finanțatoare a reactoarelor nucleare mici și parteneri în proiectul Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, este interesată să se implice în proiectul cablului de transport al energiei pe traseul Tuzla-Podişor

Redacția feb. 22, 2023 0 comentarii
332889747_1397898867703036_9083720376094326543_n

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis că reprezentanții companiei americane Fluor, finanțatori ai reactoarelor nucleare mici și parteneri în proiectul Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, sunt interesați să se implice în proiectul cablului de transport al energiei electrice pe traseul Tuzla – Podişor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, a scris ministrul într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Alături de Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica, ministrul Energiei a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei americane Fluor Corporation pentru a discuta despre ultimele evoluții din proiectul reactorului de mici dimensiuni, care va fi instalat la Doicești, dar și despre proiectul Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă.

„Este importantă colaborarea și coordonarea ca aceste două proiecte foarte importante pentru țara noastră să fie finalizate la termen, pentru a ne asigura independența și securitatea energetică. Mai mult chiar, cei de la Fluor și-au exprimat interesul de a se implica în proiectul cablului de transport al energiei electrice pe traseul Tuzla – Podişor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la estul la vestul ţării. Este o veste bună pentru România”, a scris Virgil Popescu.

Marți, pe 21 februarie, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei americane Fluor Corporation, după care a transmis că „România este pe drumul cel bun în a deveni „prima ţară care va avea cea mai nouă, sigură şi curată tehnologie nucleară”, cea a reactoarelor nucleare mici (SMR), iar proiectul SMR de la Doicești este un obiectiv de interes național”.

Sursă foto: Facebook/Virgil Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *