Guvernul s-a răzgândit și va elimina declarația pe proprie răspundere pentru a beneficia de preț plafonat, pentru persoanele cu mai multe locuri de consum

facturi bani energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că Guvernul va da o Ordonanță de Urgență pentru eliminarea declarației pe proprie răspundere pentru persoanele cu mai multe locuri de consum, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Pentru celelalte trei categorii, respectiv clienţii finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor; clienții care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, nu se menționează dacă va fi eliminată această declarație.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta”, a transmis Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Cu foarte puțin timp în urmă, PSD propunea eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru cei cu mai multe locuri de consum de energie. Social-democraţii susţin că formularea din lege referitoare la acest subiect este neclară, iar aplicarea ei „ar introduce discriminări”, cum a scris Economedia aici.

Sursa foto: Economedia / Ilona Andrei

Comentarii

  1. Traim in Romania.
    Eliminata dar tot trebuie trimisa,conform furnizorilor:”Daca dvs. detineti mai multe locuri de consum, se va aplica in mod automat plafonarea in functie de consum la adresa de domiciliu asa cum aceasta este inregistrata in sistemul nostru informatic, iar la celelalte locuri de consum se aplica in mod automat plafonarea la 1.3 lei/kWh. Daca dvs. doriti aplicarea plafonarii in functie de consumul lunar, la un alt loc de consum, va invitam sa ne transmiteti Cererea si Declaratia pe propria raspundere in care sa mentionati acest loc de consum.”
    Idiotilor,ne complicati viata si asa nu prea roza.Va mai mirati ca nu se mai intorc tinerii inapoi in tara.Am pleca toti daca am fi mai in putere,sa ramanetri voi sa furati ce se mai poate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *