Ministrul Energiei: Nu am văzut creșteri de preț foarte mari / Statistica oficială: Energia electrică s-a scumpit cu 25%, gazele cu 20%

G4Media aug. 31, 2021 2 comentarii
Energie electrica

În plină dezbatere privind facturile tot mai mari la facturile de energie electrică și gaze naturale, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți că nu a văzut ”creșteri de preț foarte mari” la facturile de energie.

Virgil Popescu a explicat că facturile de gaze sunt mici în timpul verii, iar perioada ”de stres” cauzată de caniculă a trecut.

”Am văzut creșteri de preț, dar nu am văzut creșteri de preț foarte mari. Dacă vorbim de gaze naturale, în august și septembrie e consum foarte mic, dacă vorbim de energie electrică a fost o perioadă de consum și un stres energetic datorită caniculei și asta a trecut. Ca să aveți o imagine, vorbim de 4,5 milioane de gospodării cu consum mediu de 50 de kilowați”, a spus Virgil Popescu la finalul discuțiilor cu alte instituții de stat despre creșterea facturilor la energie.

Discuția condusă de premierul Florin Cîțu cu reprezentanții Ministerului Energiei, ANRE, ANPC și Consiliului Concurenței a avut loc pe fondul creșterii rapide a prețului energiei electrice și a gazelor naturale.

Creșterea de prețuri a fost de altfel constatată oficial de Institutul Național de Statistică. INS arată că energia electrică s-a scumpit cu 25% și gazele cu 20% față de luna iulie a anului trecut, ducând la majorarea inflației până la pragul de 5%.

Și premierul Florin Cîțu a recunoscut creșterea rapidă a prețului la energie, vorbind marți despre “un paradox – suntem în România, unde producţia energetică este în majoritate făcută de companii de stat. Companii de stat, oameni numiţi în funcţii politic şi totuşi oamenii trebuie să înţeleagă că preţul la factură făcut de companiile de stat a crescut. Trebuie să explicăm oamenilor de ce au crescut preţurile”. (Foto: ANRE)

sursa foto: ANRE

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *