Ministrul Energiei: Toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin Repower EU

Redacția nov. 18, 2022 0 comentarii
hidroelectrica-fb

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că toate investițiile nefinalizate ale companiei naționale de stat Hidroelectrica vor fi cofinanțate prin programul REPowerEU al Uniunii Europene, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi am participat la aniversarea a 50 de ani de la punerea in funcțiune a Centralei de la Lotru. Cu această ocazie am anunţat că toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin Repower EU. Împreună cu Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului am finalizat o Ordonanţă, aşa numita ordonanţă RePower, prin care absolut toate investițiile nefinalizate ale Hidroelectria vor fi aprobate, vor trece într-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin programul Repower EU al Uniunii Europene. Avem nevoie să finalizăm investiţiile, avem nevoie de energie hidro şi vorbim de peste 300 megawati care stau nefolosiți din diverse motive”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai transmis că ordonanţă RePower va intra săptămîna viioare pe circuitul de avizare la ministere şi va fi aprobată în curând în Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *