Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a amânat conferința de presă de la minister pe tema taxei pe soare pentru că în sală era liderul AUR, George Simion / Jurnaliștii au fost anunțați de un secretar de stat că va fi amânată conferința

Virgil Popescu, ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, era așteptat luni la 12:30 la sediul ministerului să dea mai multe explicații despre așa numita taxă pe soare.

La ora anunțată, ministrul nu a apărut și a trimis doi secretari de stat să anunță că nu mai ține conferința întrucât în sală era și parlamentarul AUR, George Simion. Acesta a spus : “Hoțul Virgil nu a venit, și-a trimis secretarii de stat. A fugit ministrul!”

Secretarul de stat în ministerul Energiei, George Niculescu, a explicat că “din cauză că în sală nu sunt persoane acreditate și nu și-au făcut acreditarea, ministrul nu poate participa la această conferință de presă și o amână pentru o oră care va fi anunțată, astfel încât toată lumea să își poată trimite acreditarea.”

Apoi, acesta a părăsit încăperea, iar la pupitru a trecut George Simion. “Soarta a milioane de români e în mâinile unui fricos”, a spus liderul AUR.

Jurnaliștiii prezenți în sala de conferințe de la ministerul Energiei l-au întrebat pe Simion de ce nu încearcă să discute pe alte căi cu ministrul : “Am apelat la alte instrumente parlamentare și domnul Virgil Popescu nu a venit să răspundă despre taxa pe soare în parlamentul României. Mă așteptam ca domnul Virgil Popescu să vină să dea explicații. Nu vrea, asta este.”

Apoi, a fost întrebat cum a reușit să ajungă în sala de conferințe a ministerului, deși nu avea acreditare, cum au jurnaliștii: “Pe ușă am intrat. Mi s-a spus că nu aș avea dreptul să particip la această de presă. Și totuși am intrat. Dacă încalc vreo lege, să vină vreun organ al statului să îmi spună acest lucru. Rămân aici până îl găsim pe ministrul Energiei, poate îl căutăm pe aici prin minister.”, a adăugat Simion care a plecat apoi pe holurile instituției și a continuat să transmită totul pe pagina lui de Facebook.

Deputatul AUR a mers apoi la ușa unui birou despre care susține că este al ministrului și a spus că nu pleacă de acolo până nu vine Virgil Popescu.

După câteva minute a venit un jandarm care i-a comunicat lui Simion că a încălcat legea într-un nu a respectat regulile de acces în minister. Jandarmul i-a explicat că a încălcat regulile de accees și circulație în obiective, conform legii 161/1995.

Simion a spus că acceptă să plece din clădire, dar îl mai așteaptă pe ministrul Virgil Popescu încă 5 minute în sala de conferințe. Deputatul AUR s-a instalat din nou la masa din sala de conferințe, alături de jurnaliști.

În cele din urmă, a venit un alt jandarm care i-a cerut deputatului AUR să părăsească ministerul. Acesta refuză și i s-a comunicat că va fi evacuat de jandarmi.

În cele din urmă, în jurul orei 13:20, George Simion a acceptat să părăsească ministerul însoțit de jurnaliștii care veniseră pentru conferința ministrului Energiei, Virgil Popescu.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *