Ministrul Finanţelor afirmă că anul 2025 lasă Guvernului „un spaţiu destul de mic” în ceea ce priveşte reducerile impozitelor pe muncă

Tanczos Barna Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanţelor Publice, Tanczos Barna, afirmă că anul 2025 lasă Guvernului „un spaţiu destul de mic” în ceea ce priveşte eventuale reduceri ale taxelor pe care salariaţii le plătesc. Tanczos spune însă că tema reducerii impozitării muncii nu este una „abandonată”; iar taxarea muncii trebuie redusă „în timp”, transmite News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Cred că ar fi fost posibil acest lucru (reducerea taxării muncii – n.r.) dacă nu ar fi venit pe partea cealaltă o presiune în ceea ce priveşte cheltuielile de 2024. Taxarea muncii, cu siguranţă, trebuie redusă în timp. Este o prevedere şi o asumare a guvernului prin programul de guvernare. Anul 2025 ne lasă o marjă, un spaţiu destul de mic în ceea ce priveşte reducerile de impozite şi impozitarea muncii, dar nu este o temă abandonată şi trebuie susţinută în continuare”, a afirmat Tanczos Barna vineri, într-o intervenţie la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a vorbit şi despre eliminarea, prin aşa-numita Ordonanţă-trenuleţ, a facilităţilor fiscale de care unele categorii de salariaţi au beneficiat până la finalul anului trecut.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„România s-a prezentat în faţa Comisiei Europene cu un plan fiscal de şapte ani. În acest plan fiscal s-a angajat vechiul guvern să elimine facilităţile care existau în momentul respectiv. Da, eliminarea a fost o decizie grea, dar sunt convins că aceste domenii vor reuşi să absoarbă aceste deficienţe dacă, în paralel, primesc un sprijin de la statul român sub diverse forme. De exemplu, Investalim-ul vine exact în susţinerea, în sprijinul acestui sector agroalimentar. Cu siguranţă, România trebuie să fie o ţară foarte fermă în ceea ce priveşte controlul cantităţilor de bunuri agroalimentare care circulă şi intră în România şi, eventual, creează o concurenţă neloială companiilor româneşti. Deci, aceste măsuri trebuie să se completeze astfel încât o eliminare de facilitate, de exemplu, să fie compensată de măsuri de susţinere a sectorului respectiv”, a arătat Tanczos Barna.