Ministrul Finanțelor: Vom avea creştere de pensii, cu siguranţă. Creşterea va fi mai mare decât prevede legea/ Sunt bani, fără FMI. Ne vom împrumuta de pe piaţă

bani, lei, finante, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, sâmbătă, că pensiile vor fi mărite, precizând că această creştere va fi mai mare decât prevede legea, fără a avansa şi un procent în acest sens, scrie News.ro.

Adrian Câciu a fost întrebat, sâmbătă, la Antena 3, dacă România are bani pentru sprijinul gospodăriilor şi companiilor în zona de energie, dar şi pentru creşterea pensiilor şi salariilor.

„Da, avem. Avem compensare la energie deja un an. Dacă ne uităm 118 a apărut în noiembrie 2021. Avem un an în care economia şi cetăţenii au fost protejaţi. Evident, au apărut modificări, adaptări pe parcurs, că sunt şi jocuri în piaţă. Câteodată râmâi consternat că o piaţă care este cu producători româneşti cum poate să joace banii cetăţenilor şi ai economiei. Dar am intervenit de fiecare dată, avem şi OUG 27, avem 119 care este până în august 2023, spre deosebire de alte ţări, inclusiv Germania, noi am acţionat deja şi vom acţiona în continuare. Preţurile sunt compensate pentru consumatorii casnici, aproape 90% din ei sunt protejaţi, pentru economie avem acele prevederi care privesc anumite domenii cu 100% şi alte domenii cu 85%. Se mai lucrează şi în Parlament la o ajustare”, a afirmat ministrul Finanţelor.El a mai precizat că România nu va apela la ajutorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), ci se va împrumuta de pe piaţă.

„Din perspectiva banilor, da, sunt bani. Fără FMI. Ne vom împrumuta de pe piaţă, deşi o să avem anul viitor un vârf de plată, necesarul de finanţare va fi în scădere, de la 14% în 2020 îl reducem anul viitor la 9,3% din PIB, dar este un vârf de plată de 80 de miliarde, datorie care trebuie rostogolită, datorie care provine din guvernele anterioare”, a explicat Adrian Câciu.

El a mai anunţat că pensiile vor creşte.

„Vom avea creştere de pensii, cu siguranţă. A fost anunţată şi rămâne ultima discuţie discuţie de făcut în coaliţie când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar şi la Apărare, nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ţinut cont în sensul în care creşterea economică se reduce pe anul viitor, dar creşterea de pensii va fi şi va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. Nu o să spun procentul pentru că ştiu că este un întreg debate pe procent”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Inflatia estimata in 2022 va fi cca 19%.
  In septembrie a trecut de 15%.
  Cresterea medie a salariului va fi de cca 2%.
  Ce rezulta: 19+1= 20%!

  20% cresterea punct pensie!

  Nu are treaba cu bugetul pe care-l sifonati voi cu clientela de partid.
  Ati mărit f.f.mult salariile demnitarilor inainte de tot ce inseamna România!
  Măriți punctul de pensie cu 20% la 4,7 mil.pensionari, diferenta pentru care nu trebuie mărită fiind de cca 100.000 si reprezinta pensii speciale si ocupationale.

  Atentie:
  Mai sunt si 300.000 -400.000 de bugetari care cumulează pensia cu salariul.
  Nu v-ati gandit deloc la ei:
  – au încasat ca bugetar indexare salariu in 3022 de 20% si vor încasa indexare de 11% ca pensionar de la 01.01.2023.
  Plus ca si de la 01.01.2022 au luat 10% la punctul de pensie.

  Cumuland indexarile de pensii (doua) si indexarea salariului Cumulardul va încasa in mai putin de Un an cca 411% la venituri.

  Înțelegeți?

  Creați o nouă categorie specială de pensionari:
  Cumulardul Bugetar Special!
  400.000 de trepadusi din Primarii, C.J, Prefecturi, banci (care😵), Ministere, CSM, CCR, Cons. Legislativ, Curtea de Conturi, Parchete(toate😶), ICCJ, Of pt.Comb.Spalarii, Banilor Securitațile de tot felul incaseaza fără nerusinare si pensie si salariu.
  La Primăriile de la tara sunt in famiglia:
  Doi pensionari peste 70 sau chiar 75 de anișori apropiați ai Primarului ales iau si pensie peste 4000 lei fiecare dar si salariu peste 7500 lei fiecare.
  Cred ca Romania duce cel putin 25.000 de familii de cumularzi.
  Spre comparație sunt cca 3187 de UAT-uri.
  Primării, comune si orase.
  Adica:
  3187 Primari,
  6500 Viceprimar,
  41 Președinți CJ,
  89 Vicepreședinți CJ,
  41 Prefecți,
  85 Subprefecti
  Adăugați si Directori C.J & Prefectura, fără număr, dar per total cu Directori Adjuncti trec de 2000 de indivizi.
  Sa nu uitam si pe consilierii locali in număr total de 41466 indivizi.
  Aproape fiecare individ are un salariu , o pensionară, o indemnizație ceva.
  Toate astea se inserează cu cca 41%.
  Sau cu 31%.
  Într-un an.
  Din restul bugetarilor asa cum v-am spus cca 50% sunt Cumularzi.
  Pensionari Cumularzi Speciali!
  La cașcaval!

  Armata Română nu are atâtea efective cât adună acest aparat anacronic in 2022.

  • Nenea…nu te mai chinui sa faci calcule. Pleci de la premise eronate: inflatia e cu mult peste 20% in buzunarele romanilor. Ce dau ei pe goarna e ce vor sa ne picure in gaoace. Dar noi stim realitatea pe care ei nu o simt.
   Prin urmare iti pierzi timp pretios din mantuirea ta si a celorlalti (manipulandu i cu date false)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *