Ministrul Finanțelor: Vrem o reducere a impozitării muncii și o echilibrare între impozitarea muncii și a capitalului. Un canal poate fi o taxare mai mare a capitalului

Adrian Caciu Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, joi, la Antena 3, că social-democrații își doresc o reducere a impozitării muncii și o echilibrare între impozitarea muncii și a capitalului, un canal putând fi o taxare mai mare a capitalului.

„Discuția ar trebui pornită din nou pentru ce înseamnă reducerea impozitării muncii și o echilibrare între impozitarea muncii și a capitalului. Noi ca social-democrați susținem o reducere a impozitării muncii. În ce privește capitalul, noi vedem două canale, prin unul înțelegând o distribuire direct în investiții private sau un canal direct, respectiv o taxare mai amplă a capitalului. Avem nevoie de forță de muncă, avem diferență între forța activă și forța ocupată de 1,5 milioane de persoane. Și trebuie să vii cu sprijin pentru capitalul companiilor”, a declarat ministrul.

El spune că „propunerea este de abordare, de dezbatere și nu de venire peste noapte cu taxare”.

„Eu am spus că anii 2023 și 2024 nu vor mai fi ani de ajustare fiscală neapărat, ci anii în care decidem cum programăm regimul fiscal din România începând din 2025. Și cei de la Davos spun că este nevoie de o distribuire echitabilă a veniturilor”, a afirmat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *