Ministrul Mediului: Am finanțat deja 6.000 de unități prin Rabla Plus. Nu este nevoie de o creștere a primei

Priza pentru automobile electrice - sursa Wikipedia

Ministrul Mediului Barna Tanczos a declarant vineri că au fost finanțate deja 6.000 de mașini din Programul Rabla Plus, numărul de unități de anul trecut. El a menționat că nu consideră necesară creșterea primei.

„Rabla Plus este un program care merge cu o viteză nesperată. Avem deja 6.000 de unități finanțate din Rabla Plus, am ajuns la numărul de unități de anul trecut. Dublarea bugetului a fost o măsură foarte bună. La sfârșitul lunii iunie am ajunge la bugetul de anul trecut”, a spus Barna Tanczos.

Ministrul a precizat că nu consideră că este nevoie de o creștere a primei, dar este nevoie de măsuri suplim pentru a ajuta achiziția de mașini electrice. „Succesul programului în condițiile actuale arată că este un sprijin suficient de mare pentru a avea un program eficient”, a spus el.

Ministrul Mediului a precizat că măsura de descurajare a înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani a fost introdusă în PNRR în ultimele zile de negociecre.

„Este o noutate și pentru guvern și lucrăm la aceste măsuri de încurajare a achiziției mașinilor noi. Se va discuta cu Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului și în scurt timp vom veni cu o propunere care va fi discutată la nivelul guvernului”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.