Ministrul Muncii: Cele mai mici pensii vor crește mai repede decât restul, după recalculare

Carmen Radu apr. 21, 2021 1 comentarii
Raluca Turcan

Scopul recalculării celor 5 milioane de pensii este acela de a crește pensiile foarte mici mai repede, pentru a reduce inechitățile, în maxim un an și jumătate, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„În sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, nu de noi, ci de cei care ne critică. Au existat diferențe între legea salarizării și pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem. Au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă. Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nicio legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul”, a spus Raluca Turcan, la Digi24.

Întrebată care va fi finalitatea și ce se va întâmpla la finalul procesului de recalculare a pensiilor, ministrul Muncii a precizat că scopul este ca pensiile foarte mici să crească mai repede, astfel încât sumele să fie echitabile.

„Finalitatea va fi următoarea: avem sistemul public de pensii, în care avem etapa de evaluare, ulterior vom veni cu o nouă formula de recalculare a tuturor pensiilor și în maxim un an și jumătate vom avea toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii recalcultate, astfel încât să reducem inechitățile și cele mai mici să crească mai repede”, a răspuns Turcan.

Ea a afirmat că guvernul va încerca să găsească variante care să permită și apropierea pensiilor speciale de partea de contributivitate, inclusiv în sistemul judiciar.

Sursa foto: Facebook

Comentarii

 1. In fiecare zi cu Dna TURCAN!
  Care nu ne spune nimic!

  “Prietenii stiu de ce!”

  Despre pensii speciale?
  Nimic!
  Despre pensiile fostilor primari si acolitii acestora?
  Nimic!
  Despre Pensionarul Capusa, cca 380000 de pensionari care au si salar si pensie nu se mai stie?
  Nimic!
  Despre performanta bugetarilor urmare aplicatii Faimoasei legi a Salarizării?
  Nimic!
  Nimic!
  Doar marketing politic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *