Ministrul Muncii: „Spre un milion de români” s-au întors în țară din cauza pandemiei

Carmen Radu apr. 21, 2021 1 comentarii
Raluca Turcan

„Spre un milion de români” s-au întors în țară din cauza pandemiei de COVID-19, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activitățile sezoniere”, a răspuns Raluca Turcan, marți seară, la Digi24, întrebată câți români s-au întors din străinătate din cauza pandemiei.

Ea a precizat că unii dintre ei se pot înscrie la sistemul de șomaj, dacă îndeplinesc condițiile.

„Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri – pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiții abuzive din partea angajatorilor în străinătate – și pregătim o ordonanță de urgență care va intra în ședința de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care să întărim legătura dintre agențiile de plasare a forței de muncă și angajații care pleacă în străinătate, să creștem gradul de conștientizare și de informare cu privire la condițiile de mună în străinătate”, a completat ea.

Întrebată ce cifră estimează totuși cu privire la numărul de români întorși în țară din cauza pandemiei, ministrul Muncii a spus că „spre un milion”.

Sursa foto: Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *