Ministrul Transporturilor vrea să plafoneze prețurile la energie pentru CFR Călători, Marfă și Infrastructură. Banii economisiți vor merge pe majorarea salariilor

Carmen Radu dec. 20, 2021 0 comentarii
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat luni că au existat discuții pozitive pentru plafonarea prețurilor la energie pentru CFR Călători, CFR Marfă și CFR Infrastructură, iar banii economisiți să meargă către creșterea salariilor.

„În ianuarie să vedem dacă putem să discutăm de o anumită plafonare a prețurilor la energie către beneficiari din zona CFR. Discuțiile sunt pozitive […] Acele plafonări ale prețurilor la gaze și energie eletrică, facem aceste discuții, sper să fie încununate de succes, astfel încât ceea ce vor plăti aceste companii să fie mai mici ca sume și să putem găsi o rezervă astfel încât să putem crește salariile”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai declarat că bugetul ministerului va fi de aproape 17 miliarde lei în 2022, din care 8 miliarde lei pe bugetul de stat și 9 miliarde lei pe fonduri europene.

„În acest moment suma pe fonduri nerambursabile de 9 miliarde lei este cu aproximativ 2 miliarde mai mare decât în 2021. Asta înseamnă că la anul vor fi foarte multe proiecte care se vor desfășura pe această componentă.

Sorin Grindeanu a precizat că „la anul va fi anul în care se vor semna cele mai multe contracte de investiții din istoria Ministerului Transporturilor”. „Vă asigur că acest lucru va fi valabil și aceste contracte se vor ridica în jurul sumei de 10 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un record absolut”, a spus ministrul.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *