Guvernul prelungește din nou perioada de înscrieri pe apelul de 350 de milioane de euro destinat digitalizării IMM-urilor, finanțat prin PNRR. Proiectele vor putea fi depuse până la 30 iunie 2023

Redacția feb. 9, 2023 0 comentarii
digitalizare, calculator, cod, programare

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE) modifică perioadă de înscrieri pentru apelul de 350 de milioane euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin PNRR, de pe 15 februarie până pe 30 iunie, potrivit unei informări de presă. 

Inițial, MIPE a mai amânat perioada de înscriere la în ianuarie, pentru 15 februarie – 18 aprilie 2023. Vechea perioadă fiind 1 februarie-31 martie.

Urmare a solicitărilor cu privire la corrigendum-ul nr. 3 la ghidul specific pentru apelul de proiecte pentru granturile de până la 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, MIPE anunță o serie de modificări pentru ca forma finală să respecte cât mai fidel interesele beneficiarilor:

– Baza de raportare a indicatorilor financiari rămâne pentru anul 2022, astfel încât și beneficiarii înființați în anul 2021 pot calcula toți indicatorii de evaluare tehnico-economică. În plus, introducerea anului 2022 ca bază de raportare și evaluare a indicatorilor economici vine ca măsură de sprijin pentru beneficiarii care au fost afectați în anul 2020 de restricțiile provocate pe fondul pandemiei de COVID-19. Pentru numeroase domenii de activitate desfășurarea activității a fost restricționată, astfel că nu au putut înregistra rezultate economice pozitive. În această formă, ne asigurăm că este respectat principiul echitabililității.

– Se modifică perioada de depunere a proiectelor, care va fi între 15 februarie –  30 iunie 2023. Pentru a nu periclita procesul de depunere pentru potențialii beneficiari care nu pot finaliza raportările contabile anuale până la termenul maxim prevăzut legal (Ordinul 4.268/15 decembrie 2022 – Ministerul Finanţelor), proiectele pot fi depuse până la finalul lunii iunie.

Valoarea totală a prezentului apel rămâne 347,5 milioane euro.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *