Guvernul prelungește din nou perioada de înscrieri pe apelul de 350 de milioane de euro destinat digitalizării IMM-urilor, finanțat prin PNRR. Proiectele vor putea fi depuse până la 30 iunie 2023

digitalizare, calculator, cod, programare

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE) modifică perioadă de înscrieri pentru apelul de 350 de milioane euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin PNRR, de pe 15 februarie până pe 30 iunie, potrivit unei informări de presă. 

Inițial, MIPE a mai amânat perioada de înscriere la în ianuarie, pentru 15 februarie – 18 aprilie 2023. Vechea perioadă fiind 1 februarie-31 martie.

Urmare a solicitărilor cu privire la corrigendum-ul nr. 3 la ghidul specific pentru apelul de proiecte pentru granturile de până la 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, MIPE anunță o serie de modificări pentru ca forma finală să respecte cât mai fidel interesele beneficiarilor:

– Baza de raportare a indicatorilor financiari rămâne pentru anul 2022, astfel încât și beneficiarii înființați în anul 2021 pot calcula toți indicatorii de evaluare tehnico-economică. În plus, introducerea anului 2022 ca bază de raportare și evaluare a indicatorilor economici vine ca măsură de sprijin pentru beneficiarii care au fost afectați în anul 2020 de restricțiile provocate pe fondul pandemiei de COVID-19. Pentru numeroase domenii de activitate desfășurarea activității a fost restricționată, astfel că nu au putut înregistra rezultate economice pozitive. În această formă, ne asigurăm că este respectat principiul echitabililității.

– Se modifică perioada de depunere a proiectelor, care va fi între 15 februarie –  30 iunie 2023. Pentru a nu periclita procesul de depunere pentru potențialii beneficiari care nu pot finaliza raportările contabile anuale până la termenul maxim prevăzut legal (Ordinul 4.268/15 decembrie 2022 – Ministerul Finanţelor), proiectele pot fi depuse până la finalul lunii iunie.

Valoarea totală a prezentului apel rămâne 347,5 milioane euro.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *