Miza paralizării metroului: Profit de 6 milioane de lei pentru firma controlată de liderii sindicaliști. Șefii sindicatului, propulsați de PSD în funcții publice

sindicalisti metrou

Sindicatul condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi a declanșat greva care a paralizat metroul bucureștean la doar o zi după ce compania Metrorex a somat firma care gestionează spațiile comerciale din subteran să le elibereze. Miza conflictului este păstrarea monopolului deținut de firma sindicaliștilor PSD pe afacerile din subteran.

Spațiile comerciale sunt controlate acum de firma Sindomet Servcom SRL, deținută în procent de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou. Firma operează în continuare spațiile comerciale, deși contractul a expirat din 2018, iar pe rol este un proces.

Potrivit unui raport al Corpului de control, citat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex. Primul era pentru spațiile comerciale de la metrou, care a expirat în 2018, prin care firma sindicatului încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Al doilea contract fusese încheiat pentru spațiile de publicitate, a expirat în 2019, din care firma sindicatelor încasa 53%, iar Metrorex doar 47%.

Firma controlată de sindicatul lui Rădoi a făcut profituri uriașe din gestionarea spațiilor care aparțin companiei de stat Metrorex. Astfel, în 2019, Sindomet Servcom SRL a avut un profit de 6,1 milioane de lei, potrivit informațiilor de pe portalul Confidas. În 2018 a avut profit de un milion de lei.

Legăturile firmei de sindicat cu PSD

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrorex de peste 20 de ani, a fost deputat și apoi senator PSD în mandatele 2000 – 2004 și 2004 – 2008.

Marian Artimon, unul dintre administratorii firmei sindicatului, a fost și consilier general din partea PSD în Consiliul general al municipiului București. (Sursa)

Crisu Florian Mișu, și el administrator al firmei sindicaliștilor, a fost și el consilier PSD în Consiliul local al Sectorului 1 (sursa)

Foto: Sindicaliștii blochează liniile de metrou / Facebook - pagina sindicatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *