Monetizarea digitală, încă o premieră: Florin Dumitrescu, primul chef care lansează un NFT

Florin Dumitrescu fotografie oficială

Florin Dumitrescu lansează un pachet NFT, devenind astfel primul chef din România ce adoptă acest trend digital, potrivit unui comunicat de presă. NFT sunt obiecte digitale unice ce pot fi achiziționate de fani (non-fungible token) și reprezintă o metodă de monetizare a conținutului digital, folosit tot mai des de la declanșarea pandemiei.

NFT-ul “Unusual Foie Gras” va fi lansat pe platforma opensea.io, considerată a fi cea mai puternică piață NFT în acest moment.

Cel care va achiziționa pachetul disponibil în acest moment, ”Unusual Foie Gras”, va deveni unicul proprietar al fotografiei originale a NTF-ului, al rețetei scrise, al celor două cărți lansate de chef Florin Dumitrescu – „Gătește cu mine” și „Românește. Punct și de la capăt” – însoțite de un autograf personalizat, dar și al unui sorț semnat de cunoscutul chef.

Un NFT (care poate fi un clip video, un fișier audio, o imagine digitală sau un joc) este un obiect digital unic, ce nu poate fi înlocuit. Este vorba despre noua tehnologie digitală derivată din Blockchain și utilizată și în cazul unor criptomonede. Posesorul său, care plătește pentru această calitate, poate fi asimilat unui colecționar care a intrat în posesia unui exemplar unicat de carte semnată de autor.

Primii artiști români care au lansat NFT-uri sunt Delia și DJ Shiver, urmați de organizatorii festivalului Untold.

NFT-urile au apărut în 2015 și treptat au atras interesul investitorilor care își plasau banii în criptomonede. De exemplu, artistul digital Beeple a vândut în acest an NFT în valoare totală de 69,3 milioane de dolari la licitații organizate de casa Christie’s.

Florin Dumitrescu -fotografie oficială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *