Munca de după restricțiile pandemiei: 97% dintre companiile participante la un târg de locuri de muncă spun că vor menține un mod de lucru hibrid și în viitor

internet-laptop-google-calculator-birou-office-pexels pexels.com

97% dintre companiile participante la târgul de locuri de muncă Angajatori de TOP Business susțin că vor menține un mod de lucru hibrid și în viitor, transmit organizatorii. Procesul de recrutare a fost și acesta adaptat noilor condiții de pe piața muncii, spun consultanții de la Catalyst Solutions. Peste 100.000 de potențiali candidați au trecut până acum pragul virtual al târgului de joburi în primele două săptămâni de la deschiderea acestuia. Companiile participante au, laolaltă, 10.000 de joburi disponibile.

Flexibilitatea la locul de muncă devine și pe piața muncii din România un criteriu esențial în accesarea oportunităților de carieră. Însă ultimii doi ani nu au schimbat doar procesul de onboarding și parcursul angajatului în companie, ci și întregul proces de recrutare. Aproximativ 100.000 de participanți s-au înregistrat în primele două săptămâni ale ediției de primăvară Angajatori de TOP Business.

“Dinamica accelerată de pe piața muncii și concurența tot mai mare este reflectată de numărul remarcabil de oportunități de carieră disponibile și de diversitatea lor, această ediție marcând cea mai mare participare de până acum atât din punct de vedere al joburilor disponibile, al vizitatorilor, cât și al discuțiilor directe candidați – angajatori. Anul 2022 poate fi declarat cu ușurință anul regimului de lucru hibrid, din analiza noastră realizată cu ajutorul companiilor care participă la Angajatori de TOP, reieșind că 97% dintre acestea preferă un regim de lucru flexibil. Procesul de recrutare nu face excepție, oferind posibilitatea candidaților să viziteze standurile angajatorilor și să interacționeze cu aceștia din confortul propriei case sau de oriunde din lume”, a declarat Dragoș Gheban, Managing Partner, Catalyst.

 

 

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *