Musk: Firmele şi guvernele ar putea să plătească ”un cost mic” pentru a utiliza Twitter

Twitter Sursă foto: Unsplash

Firmele şi guvernele ar putea să plătească în curând ”un cost mic” pentru a utiliza Twitter, a spus Elon Musk, la doar câteva săptămâni după ce a anunţat că intenţionează să cumpere platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Miliardarul, care este şi CEO-ul Tesla şi SpaceX, a adăugat într-o postare publicată marţi târziu că platforma va continua să fie gratuită pentru ”utilizatorii ocazionali”.

Nu este clar cât de mult ar dori Musk să perceapă firmelor şi guvernelor sau dacă anumite grupuri, cum ar fi organizaţiile non-profit şi jurnaliştii, ar fi scutite de orice taxe impuse.

Twitter a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de CNBC.

De-a lungul anilor, Twitter nu a reuşit să câştige la fel de mulţi bani ca alte platforme de social media, cum ar fi Facebook, Instagram şi YouTube.

Musk, care are 90,7 milioane de urmăritori pe Twitter, a spus anterior că doreşte ”să facă Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii”.

Twitter experimentează deja un serviciu de abonament plătit numit Twitter Blue, în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, care oferă funcţii suplimentare.

Oferta premium, care costă 2,99 dolari pe lună în SUA, oferă utilizatorilor acces la funcţii precum anularea tweet-urilor şi marcarea tweet-urilor.

Musk a declarat luna trecută că doreşte să reducă preţul Twitter Blue şi să facă modificări serviciului, inclusiv introducerea unei interdicţii a reclamelor.

Musk a mai spus că toate mesajele directe ale Twitter ar trebui să fie criptate de la capăt la capăt, astfel încât nimeni să nu poată spiona sau pirata mesajele unui utilizator.

La Gala Met anuală de luni, Musk a spus că Twitter trebuie, de asemenea, să scape de roboţii, trolii şi escrocii care există pe platformă.

”Nu vrem ca oamenii să fie păcăliţi cu banii lor şi aşa ceva”, a spus el.

Twitter este în prezent listată la bursa Nasdaq din New York, dar Musk speră să o transforme în companie privată.

Cu toate acestea, Musk le-a spus investitorilor că ar putea alege să readucă Twitter la bursă în cel puţin trei ani, potrivit unui articol publicat luni de The Wall Street Journal, care citează persoane familiare cu chestiunea.

Presupunând că acordul de achiziţie se încheie şi Musk preia proprietatea asupra Twitter, compania va fi controlată de cea mai bogată persoană din lume şi de cineva care a fost un critic puternic al platformei, în timp ce o foloseşte în moduri litigioase din punct de vedere juridic, mai ales prin postări sensibile despre Tesla.

Deşi Musk a indicat că interesul său principal pentru Twitter are de-a face cu ceea ce consideră el ca fiind cenzura libertăţii de exprimare practicată de companie, criticii lui Musk sunt îngrijoraţi de faptul că controlul miliardarului asupra platformei îi va aduce la tăcere pe cei care nu sunt de acord cu el, având în vedere că deseori a blocat criticii din contul său personal.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: