Năsui (USR): Guvernul Ciolacu vrea să le interzică oamenilor să deschidă o microîntreprindere dacă au o rudă de până la gradul 3 care are deja microîntreprindere. „Va duce la desființarea a 100.000 de microîntreprinderi”

dosare, birocratie

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, a declarat joi că un proiect de ordonanță de urgență al guvernului Ciolacu ar limita libertatea cetățenilor români de a înființa firme.

Năsui arată că proiectul de ordonanță de urgență, introdus în circuitul de avizare de Ministerul de Finanțe condus de PNL, interzice oamenilor să deschidă o microîntreprindere dacă au o rudă de până la gradul 3 care are deja microîntreprindere.

Această schimbare va duce la desființarea a 100.000 de microîntreprinderi, susține Năsui.

”E ireal, dar e adevărat. Dacă aveți un frate, soră, părinte sau chiar un unchi/mătușă care are o microîntreprindere și vreți și dumneavoastră să aveți o microîntreprindere, va trebui fie ei să renunțe la a lor, fie dumneavoastră nu o să mai aveți voie să aveți una. Nu vă căsătoriți cu microantreprenori pentru că nu o să mai aveți voie să aveți și dumneavoastră o microîntreprindere. De noaptea minții ce pot să facă niște politicieni care n-au trăit o zi în mediul privat. Doar la stat sau în firme abonate la contracte de la stat. Vor să distrugă microîntreprinderile și nu se lasă”, avertizează Claudiu Năsui.

În aceeași ordonanță de urgență sunt introduse și noi taxe, prin schimbarea modului de calcul a impozitării și eliminarea mai multor deductibilități, potrivit acestuia.

Iată cinci creșteri de taxe:

1. Cresc taxele asupra micilor antreprenori prin reducerea numărului de microîntreprinderi pe care au voie să le aibă de la 3 la 1 și prin calcularea diferită a plafonului peste care e obligatoriu impozitul pe profit.
2. Elimină Horeca de la aplicarea regimului microîntreprinderilor.
3. Elimină deductibilitatea sponsorizărilor pentru ONG-uri la anumiți contribuabili.
4. Elimină posibilitatea de a deduce costul casei de marcat din impozitul datorat.
5. Reduce deducerea pentru sălile de sport

Fostul ministru al Economiei amintește că în timp ce guvernul PSD-PNL introduce noi taxe și obligații pentru antreprenori, nu a tăiat nicio cheltuială de la stat. Dimpotrivă a înființat tot felul de noi agenții. USR cere coaliției PSD-PNL și premierului Marcel Ciolacu să oprească asaltul asupra antreprenorilor și să se ocupe de stoparea risipei din bani publici.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. …cu toate acestea bieții mici antreprenori, asaltați de “hoardele zapciilor” lui Ciolacu sunt vai de capul lor, nu au timp să stea să se documenteze pentru a intra în “așa zisa legalitate” ilegală instituționalizată… Pe noi, nu ne apără nimeni…?! Ce implicații ar avea o grevă fiscală ?! Acești dobitoci, care au dus nesimțirea și indolența față de oamenii de rând la paroxism, trebuie STÂRPIȚI…!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *